Read Time:2 Minute, 43 Second

Besteed jij je tijd ook liever aan iets anders dan aan het huishouden? Het loont om bij het inrichten van je woning na te denken over de materialen die je kiest en het onderhoud daarvan. Kies voor materialen die geen stof en vuil aantrekken, gemakkelijk schoon te maken zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Te beginnen met de vloer! Dit artikel bespreek 3 onderhoudsarme vloeren waar jij geen omkijken naar hebt.

Keramisch parket

De warme en natuurlijke uitstraling van hout is nog steeds mateloos populair, maar het onderhoud van hout iets minder. Hout slijt snel, kan gaan kraken, wordt gauw vuil of vertoont na een tijdje vlekken en vereist jaarlijks onderhoud. Ben jij niet gecharmeerd van het onderhoud van een houten vloer? Niet getreurd, want tegenwoordig zijn er genoeg onderhoudsarme materialen op de markt die de uitstraling van hout perfect imiteren. Keramisch parket is daar een goed voorbeeld van.

Keramisch parket is in feite een tegelvloer, maar dan met een zogenaamde ‘houtlook’. De kleuren, structuren en texturen van keramisch parket zorgen ervoor dat het nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Het komt bovendien in langwerpige tegels, waardoor je het op exact dezelfde manier kan leggen als hout. Keramisch parket is kras- en stootbestendig, vochtdicht, eenvoudig te reinigen en volledig onderhoudsvrij. Met keramische tegels kan je dus ook op een verantwoorde manier ‘hout’ in de badkamer leggen!

onderhoudsarme vloeren plaatsen

Gietvloer

Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook een volledig naadloze, vloeistofdichte, vuilafstotende en onderhoudsarme vloer. Een gietvloer is spiegelglad afgewerkt, waardoor even swifferen of stofzuigen voldoende is om al het vuil en stof te verwijderen. Vlekken verwijder je door te dweilen met koud water of een vochtig doekje over de vlek te halen. De vloer neemt geen vloeistoffen op, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een gemorst glas vruchtensap.

Als je een niet al te wild leven leidt, gaat je gietvloer jarenlang mee. Maar hij is niet helemaal onderhoudsvrij. Door het verslepen van meubels kunnen er onverhoopt krassen in ontstaan. Ook is de vloer gevoelig voor verkleuring door de zon. Je kunt er dan voor kiezen alleen de toplaag van de vloer te vernieuwen. Dat zorgt even voor ongemak, maar biedt ook kansen: met een nieuwe toplaag kan je namelijk ook voor een compleet nieuwe kleur of afwerking kiezen! Alles over het onderhoud van gietvloeren vind je op gietvloer-gietvloeren.nl.

Pvc

Pvc is een soepele, duurzame en slijtvaste kunststof die al jaren voor allerlei soorten toepassingen wordt gebruikt. Als vloerbedekking wint pvc de laatste jaren steeds meer grondgebied en dat is niet voor niks. Naast de eindeloze hoeveelheid designopties is pvc namelijk stof-, vuil- en vochtafstotend en zeer gemakkelijk te onderhouden. Het heeft bovendien een aantrekkelijk prijskaartje.

Pvc wordt in stroken, banen, tegels of planken gelegd, die op een vrijwel onzichtbare wijze aan elkaar verbonden worden. Bij intensief gebruik kun je de vloer na verloop van tijd wel onderhouden door een extra beschermlaag te laten aanbrengen. Die laag herstelt eventuele beschadigingen en zorgt ervoor dat je vuil nog eenvoudiger kunt verwijderen. De naden worden door de beschermlaag namelijk bedekt. Door de duurzaamheid van het materiaal heb je jarenlang plezier van een pvc vloer!

Ga ook voor optimaal woonplezier met een vloer waar je geen omkijken naar hebt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
De woonkamer verbouwen Previous post De woonkamer verbouwen? Zo pak je het aan!
Hoe wordt een gietvloer gelegd Next post Hoe wordt een gietvloer gelegd?