Read Time:2 Minute, 14 Second

Heb je een extra kamer in je woning, maar weet je niet zo goed hoe je deze moet inrichten? Een logeerkamer is hartstikke handig voor als je vrienden en familie regelmatig blijven slapen. Je kunt de ruimte echter ook een ander doel geven, denk bijvoorbeeld aan het creëren van een eigen werkplek  of studeerkamer. In dit artikel geven we je drie tips voor het efficiënt en gezellig inrichten van de multifunctionele logeerkamer. 

Een handig bed

Als er vrienden of familie blijven overnachten, is het natuurlijk wel belangrijk dat ze de nacht kunnen doorbrengen op een goed bed onder een lekker dekbed. Dit hoeft natuurlijk niet het allergrootste of het meest luxe bed te zijn, er zijn genoeg budget opties waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een handig vouwbed. Deze kun je eenvoudig inklappen en neemt daarom heel weinig ruimte in beslag. Het is dan ook een praktische en ruimtebesparende oplossing voor als je de ruimte goed wilt benutten. Het is ook mogelijk om voor een slaapbank te kiezen die je kunt uitschuiven tot een tweepersoonsbed. Als je het bed niet nodig hebt om op te slapen, kun je deze gewoon als bank gebruiken. Hoe handig is dat! 

Logeerkamer en werkplek in één

De logeerkamer kun je gerust voor meerdere doeleinden gebruiken. Het zou namelijk zonde zijn als de ruimte het grootste deel van de tijd niet wordt gebruikt. Creëer een thuiswerkplek door een bureau en een comfortabele stoel in de logeerkamer te plaatsen. Op deze manier heb je een eigen plekje en hoef je je werk niet meer aan de eettafel uit te voeren. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om een ware walk-in-closet te creëren. Als je de ruimte hebt, kun je een grote open kast plaatsen waar je al je kleren of andere spullen in kwijt kunt. Maak handig gebruik van de opbergruimte, want dat kan je vast wel gebruiken. 

Maak het gezellig met accessoires!

De logeerkamer moet niet alleen praktisch, maar ook gezellig zijn. Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke tips voor het gezellig inrichten van de logeerkamer.

  • Een groene touch

Met een aantal leuke planten maak je de ruimte in no-time gezellig. Kies voor een grote pannenkoekenplant of houdt het subtiel met kleine cactussen. 

  • Stijlvolle verlichting

De invloed van verlichting wordt vaak onderschat, maar het kan de ruimte een hele andere sfeer geven. Schaf niet alleen functionele verlichting aan, maar kies ook voor sfeerverlichting.

  • Leuke muurbekleding

Om de ruimte op te fleuren, kun je een aantal leuke posters of foto’s aan de wand hangen. Zo creëer je niet alleen gezelligheid, maar wordt er ook een persoonlijke touch aan de logeerkamer gegeven. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wit interieur gezellig maken Previous post 7 tips om een wit interieur gezellig te maken
3 tips nieuwe slaapkamer Next post 3 tips voor een betere slaapkamer