Read Time:2 Minute, 40 Second

Tegenwoordig is duurzaamheid aan de orde van de dag. Dit concept is onlosmakelijk verbonden met vele vlakken in ons leven en heeft een enorme invloed op stijlen die constant veranderen, zo ook in het interieur van onze woningen. Of het nu gaat om het gebruik van regenwateropvang of gebruik van duurzame materialen zoals bamboe, als je een duurzame woning wilt creëren is het van belang om extra aandacht te besteden aan enkele belangrijke aspecten. Wil je weten hoe? Krijg hier tips over hoe je je interieurontwerp groener kunt maken!

  1. Hout uit duurzame bronnen 

Zeg nou eerlijk, de natuurlijke uitstraling van jouw woning zal nooit compleet zijn zonder de toevoeging van hout! Hout heeft niet alleen een fantastische look, maar biedt ook een goede akoestiek, gaat vele jaren mee, is onderhoudsarm en zorgt zelfs voor een betere luchtkwaliteit. Je kunt dit natuurlijke element op verschillende manieren overal in uw huis toepassen, zoals meubels, lampen van ongepolijste boomstammen of zelfs een natuurlijke houten vloer laten installeren. 

Als je hout wilt implementeren in jouw interieur, zorg er dan wel voor dat je op de hoogte bent van waar het hout vandaan komt. Je wilt het binnenshuis niet alleen aangenaam maken, maar je wilt  natuurlijk ook een milieuvriendelijke keuze maken. Meer weten? Ga dan eens lang op DeBergHoutenVloeren.nl en maak kennis met bijzondere houtsoorten die uitsluitend afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. 

  1. Verminder afval door gerecycleerde of hergebruikte materialen te gebruiken

Gerecycleerde materialen gebruiken is vrijwel de beste manier om een duurzaam binnenhuisarchitectuur te creëren. Gelukkig zijn er vele antieke en vintage meubelen en decoratieve voorwerpen die hergebruikt, opgeknapt of anderzijds gerestaureerd kunnen worden om ze een nieuw leven in te blazen. Voor wie het milieu écht een warm hart toedraagt, kunnen tegels, tapijten, stoffen en zelfs wastafels en aanrechten worden gemaakt van gerecycleerde materialen! 

  1. Kies voor sociaal verantwoorde producten gemaakt van natuurlijke hulpbronnen

Wil je een duurzaam interieur, zorg er dan voor dat je producten uitkiest waarbij je kunt nagaan dat ze sociaal verantwoord zijn gefabriceerd en zoveel mogelijk zijn vervaardigd van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen. Hoewel het soms erg moeilijk is om te achterhalen of een product een verantwoorde achtergrond heeft, zijn er wel degelijk enkele aspecten die je kunt nagaan. Ga bijvoorbeeld naar of een merk beschikt over een duurzaamheidsbeleid. Meestal kun je deze informatie vinden op de website van het product. Probeer te kijken of ze concrete voorbeelden hebben van hun duurzaamheidsplan door te achterhalen of ze gebruik maken van duurzame natuurlijke hulpbronnen en of ze sociaal verantwoordelijk te werk gaan. 

Neem bijvoorbeeld Bambulah Nederland, de perfecte plek als je voor de aankomende zomer een klamboe kopen wilt. De klamboes van Bambulah brengen niet alleen een natuurlijk tintje aan in jouw huis en beschermen je tegen vervelende muggenbeten, maar bij de productie van deze producten is er tevens rekening gehouden met het milieu. Zo minimaliseren ze het gebruik van plastic in de hele toeleveringsketen, werken ze met leveranciers die milieuvriendelijk en sociaal verantwoord zijn, en planten ze bij elke bestelling een boom in het speciale Bambulah-bos in Indonesië! 

Kortom, als je wilt gaan voor duurzame producten, moet je nagaan hoe het merk bijdraagt tot duurzaamheid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slimme huis beveiligen Previous post Hoe je slimme huis te beveiligen
prefab kelder inrichten Next post 10 tips hoe je je prefab kelder kan inrichten