Read Time:3 Minute, 37 Second

Wanneer je een nieuw huis bouwt is het een idee om na te denken of een prefab kelder iets voor jou is. Een prefab kelder zorgt dat je extra ruimte krijgt onder je nieuwe woning. Het kan een goed alternatief zijn, wanneer je bovengronds geen extra vierkante meters meer kan krijgen. Wanneer je kiest voor een prefab kelder zijn er veel mogelijkheden hoe je deze kelder gaat gebruiken. In dit artikel geven je tien tips hoe je jouw prefab kelder kan inrichten!

Tip 1. Opbergruimte

Oorspronkelijk werd een kelder gebruikt als opslag om voedingsmiddelen koel te houden. Er bestond nog geen koelkast, dus een kelder was de ultieme uitkomst om producten koel en droog te bewaren. Nog steeds kan een kelder worden gebruikt als opslag om je voedingsmiddelen te bewaren.

Tip 2. Technische ruimte

Een prefab kelder is ook super geschikt om al je techniek in te zetten. Denk aan een warmtepomp die veel ruimte in huis kan innemen. In een kelder staat dit veilig en heb je er verder ook geen last van dat het leefruimte in beslag neemt of dat er een kast vol staat met apparatuur.

Tip 3. Sportruimte

Kom je er niet aan toe om wekelijks naar de sportschool te gaan? Haal de sportschool dan in huis! In een prefab kelder kan je veel sport apparaten kwijt. Zo heb je een ideale ruimte waar je even flink kan zweten om in topvorm te komen. Een kelder is goed te ventileren en het is er ook koel te houden.

Tip 4. Home cinema

Wil je een echte thuisbioscoop? In een prefab kelder kan je dit realiseren. Geniet van een groot scherm in je eigen huis. Kruip in alle films en series die Netflix te bieden heeft. Voeg daar een goed geluidssysteem erin en je wilt nooit meer naar een echte bioscoop.

Tip 5. Wijnkelder

Wijnen, wijnen, wijnen! Een prefab kelder is uitermate geschikt om te gebruiken als wijnkelder. Hoe lekker als je de beste wijnen zelf kan bewaren in een mooie wijnkelder en je op elk moment even de kelder in kan lopen om een goede wijn te openen.

Tip 6. Was-/strijkruimte

Je wilt je huis niet vol hebben liggen met was wat nog opgevouwen moet worden. Of al die blouses en overhemden die nog gestreken moeten worden. Een prefab kelder is droog, waardoor je prima daar je was kan uithangen en kan laten liggen tot het opgevouwen kan worden.

Tip 7. Werkplek

Van een prefab kelder kan ook een supermooie werkplek gemaakt worden. Corona heeft veel bedrijven laten zien dat werken op kantoor prima afgewisseld kan worden met thuiswerken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je werkplek een plek is waar je gefocust kan werken, teamen of bellen. Aan de keukentafel gaat dat natuurlijk wat moeilijker als de kinderen steeds bij je komen of die veel te lieve hond. In een kelder kan een werkplek worden gerealiseerd die helemaal past bij hoe jij het liefste werkt.

Tip 8. Sanitaire ruimte

Wil je een extra sanitaire ruimte in je huis? Met een prefab kelder kan je hier een mooie sanitaire ruimte van maken, waar je bijvoorbeeld een mooi bad, douche en andere sanitaire voorzieningen kwijt kan. Maak er een ontspannen sanitaire ruimte van waar je heerlijk kan ontspannen.

Tip 9. Beauty & health salon

Ben je kapster, nagelstylist, masseur en wil je een salon aan huis? Ook hiervoor is een prefab kelder de uitkomst! Geen ruimte die je moet reserveren in je eigen huis, maar een aparte ruimte waar je je klanten kan behandelen en rustig kan werken met een professionele locatie.

Tip 10. Game-/speelruimte

Een plek waar de kinderen helemaal los kunnen gaan, zonder dat je hele huis direct een grote rommel is. Als de kinderen al wat ouder zijn, kan het ook ingericht worden tot een mooie gameruimte, waar de jongeren zich vast uren kunnen vermaken. Een mooie plek waar de kinderen kunnen spelen en leven. Na deze tien tips is het hopelijk duidelijk geworden dat er ontzettend veel mogelijk is met de extra ruimte die een prefab kelder biedt. Bedenk zelf hoe een prefab kelder voor jou het beste gebruikt kan worden. Heb je een andere toepassing in gedachten dan welke hier worden weergegeven? Ga het gesprek aan met een prefab kelderleverancier en zij helpen je graag verder welke prefab kelder aan jouw wensen voldoet!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 3 Tips voor duurzame binnenhuisarchitectuur
nederland interieur Next post Van zitkuil tot filmsetlamp: vijf decennia Nederlandse interieurs