Read Time:2 Minute, 29 Second

Sinds enkele jaren is de houten keuken weer in opkomst. Was een keuken een paar jaar geleden nog strak en in hoogglans, nu mag je ineens het hout weer zien. Dat heeft onder andere te maken met de modetrends. De industriële inrichting en de klassiek-moderne inrichting zijn populair. Beide stijlen werken veel met hout en houtlook. En dat zie je terug, zeker in de keuken!

Massief houten keukens

In vroeger jaren was het heel normaal om een massief houten keuken te hebben. Deze houten keukens waren gebeitst of gelakt met een doorzichtige lak, zodat het hout zichtbaar bleef. Dit type keukens is weer helemaal terug van weggeweest. In de industriële stijl zie je vooral houten keukens van steigerhout of van donkere houtsoorten. Bij moderne woonstijlen zie je vaker dat er gekozen wordt voor een lichte afwerking, waarbij alleen de houtnerf nog zichtbaar blijft. Een groot verschil met vroeger is dat de keukens nu op een modernere manier worden afgewerkt.

Sfeer en stijl met hout

Dat houten keukens terug zijn van weggeweest, heeft een goede reden. Hout blijkt namelijk een bijzonder sfeervol materiaal om mee te werken. Een houten keuken heeft een vriendelijk karakter en roept een fijne sfeer op. Daardoor voel je je er snel op je gemak. Bovendien kun je een houten keuken ook al snel gezellig maken met passende decoraties. Dat is iets anders met een minimalistische hoogglans keuken, waarbij het lastig om een gezellige sfeer te creëren.

Houtsoorten in de keuken

Er zijn veel houtsoorten die gebruikt worden voor houten keukens. Zo is het mogelijk om een lichte keuken te kopen in bijvoorbeeld essenhout, eikenhout of ahornhout. Elke houtsoort heeft weer zijn eigen kleur en kenmerken, waardoor de keuken een eigen karakter krijgt. Donkere houtsoorten zijn ebbenhout en notenhout, maar er zijn er nog veel meer. Wil je graag een houten keuken, dan is het belangrijk dat je eerst bepaalt welke kleur je nu eigenlijk het mooist vindt. Je kunt ook houtsoorten met elkaar combineren.

keukens

Verschillende stijlen door elkaar

De laatste jaren zien we dat er een nieuwe trend is, waarbij allerlei stijlen en materialen door elkaar gegooid worden. Je ziet bijvoorbeeld een keuken van betonplex met een metalen werkblad. Of juist een keuken van ruw steigerhout met een strak marmeren werkblad. Kortom: het is tegenwoordig ook helemaal niet gek om verschillende stijlen door elkaar te gooien. Je kunt verschillende onderdelen van een aantal keukens kiezen en die met elkaar combineren tot een heel nieuw ontwerp.

Hout is een prachtig materiaal om een keuken van te (laten) maken. Het heeft een warme kleur en biedt meteen sfeer en warmte in de ruimte. Er zijn heel veel mogelijkheden, want je kunt haast elke houtsoort toepassen. Daarnaast kun je ook werken met allerlei andere materialen. Zo kun je komen tot een heel eigen ontwerp, waarin hout de hoofdrol speelt. Weet je nog niet wat je wilt? Dan kun je altijd advies vragen bij de keukenspecialist. Zo kom je uit bij jouw ideale houten droomkeuken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Toe aan een nieuwe bank maar weinig geld? Geen probleem!
Next post Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe garderobe & kledingkast