Read Time:2 Minute, 55 Second

Een zwart wit interieur komt hedendaags erg veel voor in woningen. Dit komt omdat een zwart wit inrichting heel goed passend is in een woonkamer. Deze elementaire kleuren vullen elkaar simpelweg fantastisch aan, waardoor een zwart wit interieur vaak een goede keuze is. Het geeft vaak een stoere blik en laat andere elementen in je interieur naar voren komen.

Zwart wit interieur is ideale combinatie

Zwart en wit vullen elkaar als kleurencombinatie goed aan. De zwarte kleur geeft de stoerheid aan en dat in combinatie met het luchtige wit zorgt ervoor dat er een unieke combinatie ontstaat. Hierdoor ontstaan er vaak de meest prachtige contrasten in je woonkamer. Hierdoor hebben pronkstukken ook een prominentere plek in de kamer.

zwart wit inrichting

Niet teveel kleur toevoegen aan een zwart wit inrichting

Het interieur kan wel van enige kleur voorzien worden, maar van belang is dat het geen kleurenpallet wordt. Dat komt de zwart wit inrichting niet ten goede en zal de kracht van deze combinatie geen goed doen. Een andere keuze die wel vaak voorkomt is de toevoeging van grijstinten aan een zwart wit inrichting. Hierdoor krijgt het vertrek veel meer dynamiek en is de indeling van vlakken ook makkelijker. Zo kun je met zwarte tinten er voor zorgen dat de ruimte beklijvend aan voelt. Een leuk idee voor in de woonkamer is dat je de muur zwart verft met zwarte schoolbordverf. Zo kan je met wit krijt mooie teksten op de muur schrijven of vrienden en kennissen wat leuks laten schrijven op de muur.

zwart wit interieur
foto: www.furnishlid.com

Zwart wit interieur als klassieke inrichting

Een zwart wit interieur wordt vaak ook wel gezien als een klassieke stijl van woninginrichting. Om een nog chiquere uitstraling te geven aan het zwart wit interieur, kun je het beste met verschillende glansdraden in je verf werken. Zo kan je dan prachtige combinaties maken met opvallende accessoires die gemaakt zijn van rijkelijke materialen als natuursteen, bont of fluweel. De vloer die het beste past bij een zwart wit inrichting is een vloer van donkere tegels of een plankenvloer. Klassieke meubels in de vorm van barok passen ook uitstekend bij een klassiek interieur.

Zwart wit interieur als moderne inrichting

Natuurlijk kan je van een zwart wit interieur ook een moderne stijl maken. Hiervoor gebruik je warme materialen die rijk zijn aan textuur. Daar bij kan je denken aan hout, riet, zijde en wol. De uitstraling van deze materialen zorgen in combinatie met zwart en wit voor een gezellig en warme inrichting. Je kan er ook voor kiezen om in een moderne inrichting een aantal blikvangers te plaatsen in de vorm van sculpturen of kunstwerken. Deze komen goed tot hun recht in een moderne inrichting.

zwart wit slaapkamer
Foto: www.wiibrowser.com

Zwart wit slaapkamer

Je kan ook kiezen voor een zwart wit slaapkamer, wat heel stijlvol oogt. De slaapkamer ziet er super strak uit en is ook heel tijdloos. Tevens is een zwart wit slaapkamer ook erg modern en geeft het ook nog eens een enorm contrast. Aan de andere kant geeft een zwart wit slaapkamer ook de nodige rust, die je graag hebt in een slaapkamer. De kleuren ogen rustig, waarbij je bij een slaapmaker met veel kleuren juist veel meer drukte oproept. Natuurlijk kan je wel enige kleur toevoegen, maar ook hier is aan het raden om dat met mate te doen. De zwart wit slaapkamer is een basic slaapkamer die vooral stoer en stijlvol oogt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trendy retro meubels
Next post Scheepshouten meubels van uniek Chinees hout