Read Time:3 Minute, 9 Second

Meubels van scheepshout

Hou je ook zo ven meubels met een karakter? Gemaakt van hoogwaardig hout dat duidelijk een verhaal vertelt als je er naar kijkt? Waarbij iedere nerf, buts en streep een verleden heeft? Dan kies je voor scheepshouten meubels van de Shipwood Collectie. Een bijzonder meubelmerk geheel gemaakt van antiek scheepshout. En niet zomaar scheepshout: het hout dat wordt gebruikt voor de scheepshouten meubelen heeft jarenlang dienst gedaan als rivierschepen in China. Omdat geen plank van deze antieke schepen hetzelfde is, krijg je gegarandeerd een uniek meubelstuk uit de Shipwood Collectie geleverd.

 

Scheepshouten meubels van Chinees hout en Nieuw-Zeelandse makelij

De Shipwood Collectie wordt gemaakt door de Nieuw-Zeelandse designstudio LDK. De ontwerpers hebben oog voor detail en duurzaamheid en tillen met het hergebruiken van dit oude hout recycling naar een hoger plan. Ze noemen het zelf ‘upcyclen’, want het wordt er alleen maar mooier van. Het Chinese hout voor de scheepshouten meubels wordt voor de Shipwood Collectie van een upgrade voorzien met high-gloss witte accenten en RVS. Hierdoor ontstaat er een heel bijzonder collectie scheepshouten meubels die dankzij antieke materialen en moderne accenten zeer tijdloos is qua uitstraling.

meubels van scheepshout
Kast Shipwood I à €1.199,-
scheepshouten meubels
Kast Shipwood II

 

Kasten, tafels en stoelen van scheepshout

De uitgebreide collectie bestaat uit verschillende soorten scheepshouten meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kast Shipwood II: een bijzondere buffetkast waarbij het hout gevangen is in een hoogglanzend wit frame alsof de schuimkoppen van de oceaan zich aan het hout hebben vastgekleefd. Of de lage Shipwood I die je als pronkstuk in de woonkamer kunt plaatsen. Eten doe je natuurlijk aan een scheepshouten tafel, met stevige poten en een uniek design waar je liever geen tafelkleed overheen gooit. De scheepshouten tafel Shipwood I is ideaal als koffie- of salontafel, terwijl de scheepshouten tafel Shipwood II dienst kan doen als bijzondere keukentafel, eetkamertafel of zelfs bureau voor de werkkamer. Samen met de stevige stoelen creëer je een bijzonder interieur.

scheepshouten tafel
Tafel Shipwood II à €1379,-
salontafel van scheepshout
Salontafel Shipwood I à € 749,-

Aankleding & accessoires

 

De Shipwood meubelen vormen samen het perfecte decor voor de woonkamer, maar ook de studeerkamer. Het is mooi om de scheepshouten meubels in de spotlight van de kamer te zetten. Begin met de scheepshouten tafel en combineer deze met de bijzondere stoelen, een prachtige kast en wellicht een dressoir of buffetkast. Het unieke karakter van het scheepshout kun je verder benadrukken door de juiste accessoires te kiezen. Zoals glazen flessen als vazen of een bootje in een fles. Ook andere aan de zee- of scheepvaartgerelateerde accessoires zullen nog meer het karakter van het scheepshout naar voren halen. Denk hierbij eens aan een mandje met zelf gevonden schelpen of een windlicht in een oude lantaarn. Maar vergeet zeker de moderne accenten van de scheepshouten meubels niet te benadrukken. Breng oud en nieuw samen door middel van stijlvolle kunststof placemats of een modern kunstwerk van metaal. Zelfs je favoriete moderne fotolijstjes met hoogglans kleurenfoto’s zullen perfect staan in of op de kast van scheepshout. Het bijzondere karakter aan de scheepshouten meubels van de Shipwood Collectie is dat ieder meubelstuk houdt van verschillende materialen en accessoires. Ook als zij niets met schepen te maken hebben.

dressoir van scheepshout
Dressoir Shipwood I à €1099,-

 

Bijzondere meubels

Scheepshouten meubels zijn bijzondere meubels. Zorg ervoor dat wanneer je deze scheepshouten meubels in je interieur op gaat nemen, dat ze alle ruimte krijgen. Want meubels van scheepshout zijn meubels die gewoon gezien en bewondert moeten worden door jezelf en al je visite.

shipwood collectie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zwart wit interieur
Next post Een warme winter inrichting