Read Time:2 Minute, 48 Second

Thuis voel je je compleet op je gemak, en als je op vakantie bent dan heb je al snel last van heimwee. Je mist dat thuisgevoel. Komt dit je bekend voor? Dan heb je wellicht iets aan de tips in dit artikel. We vertellen je hoe je van je vakantiehuis een thuis maakt, zodat je zorgeloos op vakantie bent en lekker in je vel zit.

Vakantiehuis boven hotel verkiezen

Je thuis voelen tijdens een vakantie begint bij het vinden van een fijne accommodatie. Als je dat thuisgevoel wilt creëren dan kies je liever voor een wat groter vakantiehuis in plaats van een hotel. Zo heb je ook echt de mogelijkheid om ruimte voor jezelf te pakken, zoals je dat thuis ook kan. Zeker met een heel gezin geeft een vakantiehuis meer rust en ruimte dan bijvoorbeeld een kleine hotelkamer. 

Huisje boeken met voorzieningen

Ga je bijvoorbeeld een weekendje weg aan zee? Voor je het weet zit heel je hotelkamer onder het zand. Ook in zo’n geval komt een vakantiehuisje dus beter van pas dan een kleine ruimte. Kies eventueel voor een woning met eigen tuin, zodat je lekker het zand kan afkloppen en je badkleding uit kan hangen. Ook een huisje met eigen keuken en koelkast is een goed idee, zodat je van alle gemakken voorzien bent die je thuis ook hebt.

Ruim je koffer uit

Hoewel het lekker makkelijk is om bij aankomst op de bestemming simpelweg je koffer open te ritsen en vakantie te gaan vieren, is het voor een thuisgevoel een beter idee om rustig even de tijd te nemen om je koffer uit te pakken. Vaak is er een kast aanwezig, zodat je je kleren uit kunt hangen. Wij zeggen doen!

Breng je eigen hoofdkussen mee

Een perikel waar veel vakantiegangers tegenaan lopen is dat ze niet goed slapen omdat ze in een ander bed liggen dan dat ze gewend zijn. Je kunt natuurlijk niet je hele bed mee op vakantie sjouwen, maar het loont al om in ieder geval je hoofdkussen mee te nemen. Daar ben je eenmaal aan gewend. Grote kans dat je een stuk beter slaapt.

Zorg voor een geur van thuis

In je huis hangt altijd een bepaalde geur, die voor jou erg vertrouwd voelt. En als je dan op vakantie bent dan kan het zijn dat je die vertrouwde geur gaat missen. Maak je thuis bijvoorbeeld gebruik van geurspray of geurkaarsen? Dan kun je die bijvoorbeeld meenemen. Ook wanneer je bepaalde handzeep en douchegel gebruikt dan kun je die gerust meepakken naar je vakantieadresje.

Kleed de ruimtes aan

Als je echt snel heimwee hebt dan kun je ook nog wat fotolijstjes neerzetten. Dat zal je niet zo snel doen als je met het vliegtuig gaat, maar misschien wel bij een vakantie dichtbij huis. En ben je gek op bloemen? Zet dan gerust een verse bos neer. Je kunt je favoriete elementen van thuis in ieder geval terug laten komen in de inrichting van je vakantiewoning.

Genieten op vakantie!

Last but not least is het een kwestie van genieten. Hoewel het klokje nergens tikt zoals thuis, is dat ook helemaal niet erg. Probeer die nieuwe omgeving te omarmen en het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Heb je nu zin gekregen in een vakantie? Boek dan een last minute vakantie in Nederland en ga er deze maand nog lekker even tussenuit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoe ontwerp je jouw droomhuis Previous post Hoe ontwerp je jouw droomhuis?
knusse tuin Next post Je tuin deze lente nog knusser maken