Read Time:3 Minute, 17 Second

Pak een stoel en ga een tijdje in je tuin zitten om rond te kijken. Je hebt een heerlijke buitenruimte die vogels, bijen en vlinders aantrekt, maar nu is het tijd om van je tuin te genieten en een gezellig tuin verblijf te creëren. Het lijkt alsof we altijd in onze tuinen aan het werk zijn. Maar hoe vaak neem je de tijd om te genieten van al je harde werk? Heb je een buitenruimte waar je kunt zitten en genieten van al je werk? Heb je een ruimte ingericht om vrienden en familie te bezoeken? Zo niet, dan is het tijd om je gezellige hoekje te creëren om rond te hangen deze lente, zomer en waarschijnlijk een groot deel van de herfst. Een dergelijk hoekje maak je door het leuk aan te kleden met bijvoorbeeld bloempotten en een tuinposter. Dus wat heb je nodig? Zitplaatsen natuurlijk, maar naast je stoelen kun je zoveel meer doen om je tuin gezellig en comfortabel te maken. Je creëert een ruimte die voorbestemd is om je “favoriete” plek te worden om te ontspannen… en hieronder lees je hoe je dat kunt doen!

Begin met jezelf enkele vragen te stellen over wat de ideale inrichting van jouw tuin is. Stel jezelf vragen als ‘Hoeveel mensen wil je in de tuin kunnen ontvangen?’ ‘Is dit een gezellige hoek speciaal voor jou en je koffie in de ochtend?’ ‘Wil je een ruimte die groot genoeg is om met je gezin te delen of is dit een intieme plek om te bezoeken met een vriend?’ ‘Is het een rustige plek om te mediteren? Door jezelf dergelijke vragen te stellen krijg je een beter beeld van waar je de tuin voor wilt gebruiken.

Decoratieve accenten

Het zijn de decoratieve items die van je buitenruimte een leuke en ontspannende plek maken om van te genieten. Hier zijn enkele veelvoorkomende decoratieve items om toe te voegen aan je tuin: spiegels, verlichting, natuurlijke elementen zoals stenen en sinds kort horen daar ook tuinposters bij. Hiervoor kun je je favoriete schilderij, foto of wat dan ook gebruiken. Deze wordt dan gedrukt op een materiaal dat tegen de verschillende weersomstandigheden kan!

Groen toevoegen is altijd een goed idee in een tuin

Voeg groen en bloemen toe aan je zithoek. Gebruik deze om je “hoekje” op te fleuren of gebruik planten om privacy te creëren. Je kunt ingemaakte wijnstokken op een latwerk laten groeien of gewoon verplaatsbare potten kopen om kleur toe te voegen. Het mooie van dergelijke verplaatsbare potten is dat je ze kunt gebruiken waar ze nodig zijn. Maar je kunt ze ook vervangen als ze vervagen. Naarmate de bloemen verwelken, kun je deze vervangen door een pot met eenjarige planten. Vervang in het najaar de eenjarigen in pot door een bak met sierkolen, grassen of chrysanten.

Verlichting

Verlichting is een absolute must voor het creëren van gezellige avonden. Hang lichtstrengen op, voeg zonne lantaarns toe of gebruik zelfs kaarsen in potten om de zithoek te verlichten. 

Zitplaatsen

Op basis van de antwoorden op de eerdere vragen heb je voldoende stoelen nodig om iedereen te kunnen laten zitten. Dat knusse hoekje waar je naar de vogels kunt kijken, heeft misschien maar één stoel nodig, terwijl de ruimte om te entertainen een groter aantal stoelen nodig heeft. Deze stoelen moeten weersbestendig zijn, vooral als ze zich niet onder een afdak bevinden. Metaal, plastic en imitatie riet zijn bestand tegen de elementen. Als je enige bescherming hebt, kun je ook houten stoelen of zelfs echt riet gebruiken. De enige vereiste van de zitgelegenheid is dat deze comfortabel is. Als het meubilair niet prettig is om op te zitten, kun je dit deel van de tuin inrichten zoals je wil, maar al niet veel gebruikt worden. Probeer ze uit voordat je nieuwe meubels gaat kopen. Tuincentra zullen hun meubels tentoonstellen, zodat je kunt zitten en testen. Als je online bestelt, probeer dan een soortgelijk meubelstuk te vinden om uit te proberen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo voel je je thuis in je vakantiehuis!
oude spullen verkopen Next post Dure verbouwing? Verkoop eens wat oude spullen