Read Time:2 Minute, 51 Second

Het schilderen van je binnenmuren is misschien wel de meest elementaire taak voor het onderhoud aan de binnenkant van je huis. Het is een project dat amateurs net zo gemakkelijk kunnen uitvoeren als professionals. Zelfs als je een beetje afgeschrikt bent door het idee om je eigen muren te schilderen, kunnen de kostenbesparing die het je oplevert door het zelf te doen, je er gemakkelijk toe aanzetten om je vaardigheden uit te proberen. Het begint allemaal bij de aanschaf van kwaliteits verf, zoals Sikkens verf. Lees snel verder voor meer tips om je binnenmuren op zijn best in de verf te zetten!

Hoewel binnenschilderwerk niet het niveau bereikt qua moeilijkheid bereikt van klussen als elektrisch werk of loodgieterswerk, is niet alles over schilderen duidelijk en maken een hoop mensen hier fouten mee. Dit is alvast een belangrijk punt om te onthouden voor dit project: neem de tijd. Het is mogelijk dat je na de eerste schilderbeurt geen perfect glad geschilderde muur hebt. Wees daar realistisch over, maar weet ook dat je met zorgvuldig werk en oefening in je eigen huis werk van professionele kwaliteit kunt leveren. Hieronder lees je hoe!

Voorbereiding

Verwijder eerst eventuele obstakels om de ruimte klaar te maken voor het schilderen. Dit omvat alles van meubels tot het afdekken van lichtschakelaars. Hoe meer je kunt verwijderen, hoe meer ruimte je hebt om te bewegen, en hoe minder kans op onbedoelde verfspatten op dingen die je liever niet schildert, zoals de bank of boekenkast. Verwijder de grootste obstakels. Als er dingen zijn die je niet de ruimte uit kan krijgen, verplaats ze dan naar het midden van de kamer en dek ze goed af met plastic of oude lakens.

Kijk dan naar de kleine dingen. Verwijder met de juiste schroevendraaier lichtschakelaar platen, foto’s, ophanghaken of spijkers en haken voor handdoeken of kleding. Nadat deze zijn verwijderd, plaats je tape over de resterende schakelaars en stopcontacten om te voorkomen dat er verf op terechtkomt.

Sommige muur obstakels vergen te veel tijd en moeite om te verwijderen en later terug te plaatsen. Daarnaast kun je de muren beschadigen door ze te verwijderen. Tenzij je een uitgebreide verbouwing van de hele kamer uitvoert, vind je het misschien makkelijker om plinten, kroonlijsten of randen rond ramen en deuren af te plakken dan te verwijderen.

Er zullen maar weinig professionele schilders zijn die werken zonder een set werklampen. Door wit licht op de muur te schijnen die je aan het schilderen bent, krijg je een waarheidsgetrouwe en duidelijke weergave van hoe goed de verf dekt. Zoek dan ook twee goedkope LED-werklampen, elk met een vermogen van 4.000 lumen, bij de plaatselijke bouwmarkt.

Plak lange, ononderbroken stroken schilderstape langs de de muur en het plafond, de muur en aangrenzende muren en langs de bovenkant van de plinten. Als de muur een deur of raam heeft, plak de tape dan rond de deur- of raambekleding om ze te beschermen tegen opspattende verf.

Bij het verven van een muur hoef je niet altijd een grondverf te gebruiken. Zoals wanneer je een muur opnieuw schildert in dezelfde kleur en de bestaande verfkwaliteit goed is. Gebruik echter altijd een gipsplaat primer als het oppervlak kaal gipsplaat papier is. Professionele schilders vragen vaak aan de verfwinkel om de primer voor te kleuren om deze dichter bij de beoogde muurkleur te brengen, in plaats van het de gebruikelijke spierwitte kleur te geven. Dit vermindert het aantal benodigde gekleurde verflagen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstgras Previous post Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras en dit is waarom!
Next post De unieke RAL kleur service van LEUNINGvakman.nl