Read Time:2 Minute, 51 Second

De voordelen van kunstgras beginnen steeds groter te worden. Er waren al de voordelen zoals weinig onderhoud en geen last van allergie, maar nu onze zomers steeds warmer en droger worden ontdekken nog meer mensen de voordelen van kunstgras. Tijd dus om eens te kijken, en dieper in te gaan, op alle voordelen hiervan!

Geen onderhoud

Dat er geen onderhoud nodig is, wordt vaak overdreven, maar een minimaal onderhoud is een van de belangrijkste voordelen van kunstgras. Tijd die normaal gesproken aan gazononderhoud zou worden besteed, kan nu worden gebruikt voor andere delen van de tuin op orde te krijgen, of voor gezinsactiviteiten of ontspanning uiteraard!

Geen plassen en geen modder

Voordat de grasmat wordt geïnstalleerd, wordt de grond gerold en glad gemaakt, waardoor er geen groeven en dalen ontstaan ​​waar water zich kan ophopen. Er zijn ook kleine irrigatiekanalen toegevoegd om overtollig water af te voeren en te voorkomen dat het zich ophoopt in lage gebieden.

Geen grasvlekken

Kinderen kunnen zo intensief spelen als ze willen op kunstgras en krijgen geen lelijke gras- of modder vlekken op hun kleding of schoenen. Glijden over natuurgras resulteert normaal gesproken in lange groene of bruine strepen die extreem moeilijk te verwijderen zijn. Dit gebeurt niet met kunstgras.

Geen kale plekken of sporen

In natuurgras kunnen makkelijk paden, sporen of kale plekken ontstaan. Kunstgras is extreem veerkrachtig en weerstaat de constante druk van lopen, spelen, etc. 

Schaduw is geen probleem

Waar natuurgras in schaduwrijke gebieden kan verbleken en afsterven, heeft kunstgras geen direct zonlicht nodig. Kunstgras doet het goed in de schaduw omdat het zijn kleur en grootte behoudt met of zonder zonlicht en water.

Veilig voor kinderen en huisdieren

Een van de voordelen van kunstgras is dat er meestal een antibacterieel middel in zit dat de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën helpt voorkomen. Kinderen en huisdieren kunnen op kunstgras spelen zonder bang te hoeven zijn dat ze worden blootgesteld aan schadelijke pesticiden, kunstmest of andere giftige chemicaliën die worden gebruikt bij het onderhoud van een natuurlijk grasveld.

Heeft geen agressieve meststoffen nodig

Omdat het niet groeit, is kunstgras mooi en levendig zonder regelmatig te hoeven worden bemest. Kunstgras blijft weelderig, groen en gifvrij. Agressieve meststoffen kunnen ook een rampzalig effect hebben op het lokale milieu en een overgroei van algen in beken, rivieren, vijvers en meren veroorzaken.

Geweldig voor gebieden ter recreatie

Kunstgras is ideaal voor recreatiegebieden zoals jeu de boulesbanen, tennisbanen, golfbanen en patio’s. Het is bestand tegen veel voetverkeer en daarnaast zeer goed bestand tegen slijtage. Het is ook gemakkelijk te knippen en te vormen, waardoor het kan worden gebruikt in vreemd gevormde gebieden of in verschillende patronen.

Droogtebestendig

Het enige water dat een kunstgras gazon nodig heeft, is af en toe een spoelbeurt om geurtjes en stofophoping te voorkomen. Anders heeft kunstgras geen water nodig. Het gebrek aan regen en andere vormen van neerslag kan leiden tot waterbeperking en daar heeft je kunstgrasmat geen last van!

Kostenefficiënt

Een van de grootste voordelen van kunstgras is de langdurige waarde en kosteneffectiviteit. Hoewel het in eerste instantie duur lijkt, is het in werkelijkheid een investering die de waarde van jouw huis kan verhogen. Door de kosten van de grasmat en de aanleg ervan te verdelen over de jaren dat deze op zijn plaats blijft en rekening houdend met de minimale hoeveelheid geld en tijd die aan onderhoud wordt besteed, zal de grasmat zichzelf in een paar jaar terugverdienen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuwe meubelstijl trends voor 2023 van Whoppah
verven binnenmuren Next post Zo schilder je je binnenmuren als een baas!