Read Time:2 Minute, 0 Second

De badkamer schoonmaken is niet ieders favoriete klus. Sterker nog, velen van ons hebben er een hekel aan. Zeker als jouw badkamer een paar lastige hoeken heeft waar je niet al te gemakkelijk bijkomt, kan het een flinke klus zijn elke keer. Maar wist je dat je door het ontwerp van je badkamer het jezelf een stuk makkelijker kan maken? Dus als jij op het punt staat om je badkamer een make-over te geven, let dan even op! Voorkom de volgende fouten wat betreft de inrichting van je gloednieuwe badkamer.

Ga voor naadloos

We snappen dat je op zoek bent naar inspiratie voor badkamers. Als je je badkamer écht gemakkelijk schoon wilt houden, kies dan voor zo min mogelijk tegels. Sterker nog, kies helemaal geen tegels en ga voor een gietvloer en een naadloze wandafwerking. Deze kun je namelijk tegenwoordig gemakkelijk in de badkamer laten maken, want ze zijn volledig waterdicht en keihard. Hierdoor krijg je geen vuilophopingen in de kieren tussen de tegels welke zo ontzettend moeilijk schoon te maken zijn. Je hoeft enkel het oppervlak schoon te maken met een dweil of grote spons, maar die harde borstel en bleek voor de naden kun je lekker in de kast laten!

Benut elke vierkante centimeter

Hiermee bedoelen we niet; zet de badkamer zo vol mogelijk. Hiermee bedoelen we voornamelijk, laat geen onnodige ruimte tussen verschillende sanitaire meubelen. Een vrijstaand bad staat mooi en ziet erop zich natuurlijk fantastisch uit, maar als je deze tegen een muur plaatst houd je altijd ruimte over. Die tien centimeter tussen de muur en het bad vangen alsnog veel stof en viezigheid, maar zijn erg moeilijk schoon te krijgen. Je kunt je natuurlijk niet erg makkelijk tussen de muur en het bad wurmen. Probeer dus aansluitende meubels te vinden, bijvoorbeeld bij Sanitairpakket.nl die geen kieren of kleine ruimtes openlaten.

Houd het netjes

Als je eerst een bulldozer door je badkamer moet laten gaan om alle losse troep op te ruimen, is dat een extra drempel om de poetshandschoenen erbij te pakken. Je moet het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Zorg dat alle benodigdheden voor in de badkamer een vaste plek hebben, het liefst in een la of kastje. Zo kun je gemakkelijk en snel een doekje halen over alle lege oppervlakken in de badkamer, zonder dat je eerst alles moet opruimen en verplaatsen. Dit maakt het een stuk makkelijker en sneller!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
sedum-solar Previous post Combineer sedum met solar  
Next post Waar moet je op letten als je je hypotheek wil oversluiten?