Read Time:1 Minute, 52 Second

Deze zomer geniet je vast van je mooie tuin. Een extra ruimte aan je huis waar je van het lekkere weer kunt genieten en tot rust kunt komen. Vaak wordt de tuin alleen in het voorjaar en de zomer gebruikt. Zonde, als je het ons vraagt. Ook in het najaar kan de tuin een fijne plek zijn om met vrienden samen te komen en lekker te relaxen met een goed boek onder een dekentje. Wij geven je in dit blogartikel 4 tips om jouw tuin klaar te maken om er het hele jaar van te genieten. 

1. Een overkapping voor beschutting

Waar een overkapping in de zomer zorgt voor extra schaduw, kan het ook de rest van het jaar een perfecte toevoeging zijn aan je tuin. In het najaar beschermt het je tegen de kou en de regen. Met een overkapping bouwpakket bouw je heel makkelijk je eigen overkapping. Creëer in de winter een lekker hoekje met een warmtelamp en je kunt dagen genieten van jouw tuin. 

2. Kies mooie en functionele tuinverlichting

Verlichting kan jouw tuin maken of kraken. De juiste tuinverlichting zorgt namelijk voor sfeer, maar wanneer je niet het juiste licht hebt, kan het erg kil worden. Daarom is het goed om een lichtplan te maken voordat je zomaar buitenverlichting aanbrengt. Met een lichtplan zorg je ervoor dat je functionele verlichting hebt zodat je kunt zien waar je loopt, maar dat je ook sfeer in je tuin aanbrengt met sfeer tuinverlichting. 

3. Zijn jouw planten geschikt voor ieder seizoen?

Het is logisch dat jouw tuin niet het hele jaar in de bloei staat. Dat is bijna onmogelijk. Toch willen we je adviseren om diverse planten met elkaar te combineren. Een paar planten die in het voorjaar en de zomer bloeien en een paar die juist in het najaar tot hun recht komen. Kies bijvoorbeeld voor de Herfstaster, Geranium Rozanne en IJzerhard. Deze zorgen ervoor dat jouw tuin ook in het najaar mooie kleuren heeft. 

Deze tips helpen jou om jouw tuin zo in te richten dat jij er heel het jaar van kunt genieten. In de zomer van het lekkere weer en in de winter van je vrienden en familie tijdens een kampvuurtje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe verlichting Previous post 4 Inspiratie tips voor nieuwe verlichting
jaren 70 Next post Zo zaten we erbij in de jaren ’70