Read Time:3 Minute, 0 Second

Een wifisignaal versterken kan op heel veel manieren. Het komt dagelijks voor dat mensen problemen hebben met hun wifisignaal en dat kan enorm vervelend zijn. Het kan zijn dat dit probleem komt door de internet router, maar het kan ook aan heel veel andere dingen liggen. Wat de mogelijke oorzaken en – belangrijker – oplossingen van het slechte wifibereik zijn, lees je hierna.

De oorzaak van slecht wifi

Bij een wifisignaal moeten zender en ontvanger elkaar goed kunnen bereiken via radiogolven, daardoor mogen ze niet te ver van elkaar af staan. Ook kunnen de signalen verstoord worden door bijvoorbeeld verwarmingsbuizen of een elektrisch apparaat dat naast de ontvanger of zender staat.  Wanneer je een draadloos modem hebt dat met je smartphone moet communiceren, dan gaat dat vaak probleemloos wanneer je in dezelfde ruimte bent. Ga je echter naar de bovenverdieping, dan zie je de streepjes van het wifisignaal minder worden. Dit komt omdat de radiogolven nu door een plafond heen moeten. De golven worden hierdoor dus afgezwakt. 

Het communiceren tussen de apparaten wordt vervolgens een stuk lastiger en hierdoor ontstaat het grootste gedeelte van de langzame of slechte wifiverbinding. Hoe groter de afstand of hoe meer obstakels, hoe slechter het signaal wordt. Iets dat ook een groot nadeel is, is dat zo goed als iedereen thuis inmiddels een wifipunt heeft. Al deze radiogolven in een buurt zwakken elkaar af en verstoren elkaar. Zie dit maar als een groep mensen bij elkaar die allemaal tegelijk aan het praten zijn. Met een wifi repeater los je dit op.

wifirepeater

Wifi versterken met een wifi repeater

Het versterken van wifi wordt gedaan met behulp van een wifi versterker. Deze wordt ook wel wifi repeater genoemd. Het gebruik van een wifi repeater is de meest makkelijke en goedkope manier om je wifisignaal een boost te geven. Je hebt absoluut geen technische kennis nodig om er een te installeren.

Het enige dat je hoeft te doen is de wifi repeater te plaatsen in een stopcontact op een plek waar je slecht internet hebt. De wifi repeater pikt vervolgens het wifisignaal op en stuurt deze door naar de andere kant van de ruimte. Zo wordt het wifisignaal verspreid en kun je gebruikmaken van een groter bereik. 

Wil je niet veel geld uitgeven aan een wifi repeater en toch je wifisignaal een boost geven? Dan zijn een TP-Link wifi repeater of een Netgear wifi repeater hele goede oplossingen. 

Verwijder of verplaats stoorzenders

Veel dagelijkse apparaten of zelfs onderdelen van je huis kunnen ervoor zorgen dat je wifisignaal verstoord wordt. Denk bijvoorbeeld aan je meterkast in huis. Er zijn veel mensen die hun router of modem in de meterkast hebben hangen omdat ze het een lelijk gezicht vinden, zo’n kastje in de woonkamer. Toch is dat verre van de ideale plaats om een wifipunt te plaatsen. Door alle bedrading en ijzeren buizen wordt het signaal verstoord en is het wifi signaal dus heel slecht.

Een signaal van bijvoorbeeld 5GHz kan lastig door muren en plafonds komen. Een 2,4 GHz signaal doet dat een stuk beter, maar is weer minder snel. Bij een frequentie van 2,4 GHz wordt vaak geadviseerd om kanaal 1, 6 of 11 te gebruiken. Zo overlappen de kanalen minder en hebben overige kanalen minder de kans om te verzwakken. Test verschillende kanalen uit en kijk wat het beste werkt. Een wifi repeater is – naast al deze maatregelen – een goedkope en makkelijke manier om eventuele problemen op te lossen, zeker als je geen technische kennis hebt wat betreft internet en wifi. Plaats een wifi repeater en je ziet je bereik toenemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hangstoel voor in de tuin Previous post Een mooie hangstoel in de tuin; een fijn plekje voor jezelf
dak vervangen Next post Nieuw dak: welke opties zijn er?