Read Time:2 Minute, 20 Second

Ben jij al bekend met resin art? Het is momenteel ontzettend populair en vormt de basis van diverse DIY-projecten. Op het internet vind je talloze voorbeelden van dergelijke projecten, waarbij met middels resin art tot nieuwe eettafels en bijvoorbeeld hippe accessoires voor aan de wand komt. Wat is er leuker dan een ruimte waarin je diverse meubels zelf gemaakt hebt? De toepassing van dit materiaal is makkelijker dan je denkt. Bestel je resin art online, volg een korte online tutorial en ga zelf aan de slag met bijvoorbeeld een mooie boomstamtafel. In dit artikel lees je meer over de toepassing van resin art en de mogelijkheden die het jou biedt. 

Start met het bestellen van epoxy 

Kijk eens op sociale platforms als Pinterest, YouTube en Instagram. Hier vind je honderden voorbeelden van vette DIY-projecten, waarbij men voor de toepassing van epoxy giethars gekozen heeft. Heb je een leuk DIY-project gevonden voor jouw interieur? Tijd om aan de slag te gaan! Dit begint vaak bij het bestellen van epoxy, waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan UV Resin, wat specifiek bedoeld is voor toepassingen die UV-bestendig moeten zijn. Denk aan een meubelstuk wat een groot deel van de dag in de zon staat. Je wilt voorkomen dat de toplaag al snel van kleur verandert. Met UV Resin heb je de oplossing in huis. Naast dit type epoxy zijn er ook middelen om meubels te coaten, om zelf meubels mee te maken (door epoxy tussen onderdelen te gieten) of om bijvoorbeeld 2D objecten te creëren.

Bied bescherming aan je mooiste meubels 

Giethars is niet alleen bedoeld voor het creëren van nieuwe meubels en accessoires. Je kunt het materiaal ook gebruiken om een beschermende laag aan te brengen op bestaande meubels. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van giethars om een tafelblad te beschermen tegen krassen. Krassen zullen uitsluitend in de toplaag, de giethars, ontstaan. Door na verloop van tijd een nieuwe toplaag aan te brengen lijkt het meubelstuk weer als nieuw. 

Zelf een fraai tafelblad maken voor jouw interieur 

Wanneer je de gewenste epoxy in huis hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met het creëren van je eerste meubelstuk of accessoire. Denk aan het creëren van een tafelblad, waarbij je twee losse elementen middels epoxy aan elkaar verbindt. Zorg voor een goede, stevige mal om er zeker van te zijn dat de epoxy op z’n plek blijft. Het is vervolgens wachten tot het moment waarop de epoxy volledig uitgehard is. Niet alleen het maken van een eigen tafelblad met epoxy kan een idee zijn. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar surfplanken die als accessoire gebruikt worden na behandeling met epoxy, of kijk eens naar schilderijen voorzien van een oceaan-effect. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voordelen inloopdouche Previous post De voor- én nadelen van een inloopdouche
minimalistische slaapkamer Next post 3 tips voor een minimalistische slaapkamer