Read Time:2 Minute, 10 Second

Je ziet het vaak voorbij komen: een lichte, rustige slaapkamer met weinig versieringen en frutsels. Zo een minimalistische slaapkamer geeft een omgeving waarin jij optimaal tot rust kan komen en echt even kunt ontsnappen aan de drukte van je werk en je sociale verplichtingen. Maar hoe krijg ik zo een minimalistisch ingerichte slaapkamer? In dit artikel lees je drie tips over hoe je jouw slaapkamer zo minimalistisch mogelijk kunt inrichten.

Minimalistische bedframes

Het bed is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk in jouw slaapkamer. Er zijn verschillende bedframes op de markt die perfect passen in een minimalistische slaapkamer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stalen bedframe. Een bedframe gemaakt van stalen buizen geeft een strak en luchtig uiterlijk aan jouw slaapkamer. Een stalen bedframe bestaat uit eenvoudige lijnen waardoor deze minimalistisch blijft. Verder zou je kunnen kijken naar Japanse bedden. Deze bedden staan laag op de grond en hebben geen hoofdbord. Ook een Japans bed past dus uitstekend in een minimalistische slaapkamer inrichting!

Rustige muren

Voor een minimalistische slaapkamer is het ook aangeraden als je de muren zo rustig mogelijk houdt. Bedek de muren met een licht kleurtje, zoals wit of gebroken wit. Wellicht vind je kale, lichte muren toch wat saai. Het is hierbij natuurlijk niet verboden om schilderijen op de muren te hangen. Zorg er dan wel voor dat je voor minimalistische designs met rustige kleuren kiest. Ook zou je een boekenplank op je muur kunnen hangen en daar een mooi plantje of een kaars op kunnen plaatsen. Maar: houdt de kleuren zacht en rustig en zo licht mogelijk!

Opbergruimte

De ideale minimalistische slaapkamer ziet er schoon en opgeruimd uit, en heeft daarbij zo min mogelijk meubels en kasten staan. Maar, je hebt waarschijnlijk toch wel wat spullen die jij zou moeten opbergen. Waar moeten deze dan heen als je graag weinig kasten in je kamer wilt hebben. Een ingebouwde kast is natuurlijk ideaal, maar niet ieder huis is hiermee gezegend. Houdt daarom alleen de broodnodige spullen in je slaapkamer, en berg andere spullen uit het zicht op. Je zou bijvoorbeeld ook spullen onder je bed kunnen bewaren. En mocht je toch echt meerdere kasten nodig hebben, houdt er dan weer rekening mee dat je voor een licht en simpel design gaat. Kies daarbij ook altijd een kast met deurtjes of lades waarbij je spullen niet vanaf de buitenkant te zien zijn!
Een minimalistische kamer kun je op verschillende manieren bereiken. Kies bijvoorbeeld voor een bedframe staal. Denk eraan om de muren rustig te houden en de onbelangrijke spullen in een andere kamer op te bergen. Zo houd jij je kamer rustig en leeg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Resin Art Previous post Zelf meubels en accessoires maken met resin art
terrasoverkapping duurzaam Next post Wat zijn de mogelijkheden voor een duurzame overkapping?