Read Time:2 Minute, 0 Second

Het bouwen van je eigen huis biedt je natuurlijk ontzettend veel unieke, geweldige kansen. Je kan alles precies maken zoals je het zelf wilt, en hoeft nooit te klagen over het onvolledige werk van een ander. Je eigen huis helemaal van eigen hand; het is voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Maar er komt natuurlijk ook best wel wat kijken bij zo’n project, en deze klus is echt niet zo een, twee, drie geklaard. Uit de ervaring van andere eigen huizenbouwers hebben we een aantal belangrijke feiten voor je op een rijtje gezet die ervoor zullen zorgen dat je minder snel voor verrassingen komt te staan.

1. Het verkrijgen van materialen

Hoewel het natuurlijk een stuk makkelijker is om al je materialen in Nederland te halen, zijn er bepaalde materialen goedkoper in andere landen. Voor specifieke items zoals je cement, het gereedschap en belangrijke onderdelen zoals je bouwstaalmatten kun je natuurlijk bij de Nederlandse webshops terecht. Maar wanneer het gaat om grote materialen zoals bijvoorbeeld het hout of het raamwerk, dan is de kans dat dit in Nederland een tikkie duurder is. Het loont dus ook zeker om een inventaris te maken, en vervolgens te kijken in welke landen deze materialen en producten het goedkoopste aangeboden worden. Zo zou je zomaar eens een paar honderd euro kunnen besparen.

2. Er zijn altijd vertragingen

Houd rekening met het feit dat er bijna altijd sprake zal zijn van vertragingen. Of dit nu de aanlevering van het materiaal is, of de tijd die het in beslag neemt om de nieuwe keuken te installeren. Ga er bij het plannen dus vanuit dat er een aantal dagen tot misschien wel weken extra nodig zijn om op deze manier voorbereid te zijn op eventuele vertragingen.

3. Je budget bepaalt alles

Als je nog geen budget vastgesteld hebt, moet je dit zeker doen. Het maakt het maken van keuzes namelijk een stuk makkelijker, en voorkomt verdriet en lastige situaties achteraf.

4. Denk nu al aan de toekomst

Voorkom nieuwe verbouwingen in de toekomst en denk vast na over mogelijke toekomstige wensen en behoeften. Energiezuinig wonen kan zowel nu als in de toekomst rendement opleveren. Wanneer je in het nu stilstaat bij de mogelijkheden in de toekomst kun je er op deze manier voor zorgen dat je ook over tien jaar nog gelukkig en tevreden bent met je woning; én natuurlijk ook nog wat toekomstig geld besparen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hey starter Previous post Hey starter op huizenmarkt, er is meer mogelijk dan je denkt!
wat is domotica Next post Langer zelfstandig wonen met domotica