Read Time:2 Minute, 49 Second

De koffiemachine is in veel huishoudens het centrum waar alles omheen draait. Daarom kan het kopen van een nieuwe koffiemachine een heel grote beslissing zijn en je misschien wel het gevoel geven dat het geluk van het hele gezin op het spel staat. Dat is natuurlijk niet zo, maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kunnen de ‘randproducten’ zoals ontkalkingstabletten nogal verschillen qua kwaliteit, prijs, etc. en dus is het de moeite om ook daar naar te kijken. Hier zijn enkele zaken die je moet weten voordat je een koffiemachine gaat kopen.

Denk na over de kosten op lange termijn

Een koffiezetapparaat kopen is geen eenmalige uitgave. Als je kiest voor een machine voor één portie, zoals een Nespresso, steek je daarna consequent geld in het kopen van de benodigde pods en capsules. Als je een ‘druppelaar’ koopt, moet je nieuwe filters en bonen (plus misschien een bonenmaler) kopen. Weeg de opties af en denk echt na over wat beter is voor jou en je budget.

Controleer de zettemperatuur

De ideale koffie zettemperatuur voor een pot koffie is 91 tot 96 graden Celsius, dus als je een echt goed smakende kop koffie wilt, wil je er zeker van zijn dat je een machine koopt die op de juiste temperatuur verwarmt . Tip: de meeste koffiemachines vermelden hun temperaturen op de doos of online. Als de informatie ontbreekt, kan dat een teken zijn dat de machine hier niet sterk in is.

Hoeveel koffie drink je?

Als je amper een kopje koffie per dag drinkt, kan een eenpersoons machine perfect voor je zijn. Als je de hele dag door koffie drinkt, dan wil je misschien de grootste beschikbare pot. Zoek naar machines die tot 12 kopjes kunnen zetten.

Bekijk de speciale kenmerken

Krijg je amper iets gedaan zonder een kop koffie? Je wilt een machine met automatische start die je de avond ervoor kunt instellen? Daarnaast zijn er allerlei extra opties mogelijk, zoals een melkschuimer. Kijk ook goed waar de ontkalker koffiemachine in moet en of die makkelijk bereikbaar is. Als je een deksel moet openklappen om de koffie toe te voegen, en dat deksel raakt de bodem van je keukenkasten zodat het niet helemaal kan worden geopend, dan is dat misschien niet ideaal. Zorg ervoor dat de stukken passen in de keuken… en jouw levensstijl. 

Bepaal wat voor soort kan je wil

Er is meer dan alleen een visueel verschil in een glazen versus roestvrijstalen, thermische kan. Glazen kannen laten je duidelijk de koffie zien terwijl deze wordt gezet en zijn ook vaak in de open lucht, waardoor het frisse aroma van koffie je keuken kan infiltreren. Als het ritueel van het koffiezetten deel uitmaakt van waar je van houdt, is die geur misschien niet onderhandelbaar. Een glazen kan blijft ongeveer 20 minuten warm; een thermische, roestvrijstalen kan blijft daarentegen tot een uur warm. Als je er klaar mee bent, moet deze wel met de hand worden schoongemaakt, terwijl een glazen kan in de vaatwasser kan.

Vergelijk de opties

Er zijn tegenwoordig enorm veel opties wat betreft koffiemachines en dus is het verstandig om een duidelijk beeld te krijgen van wat er is, zodat je een betere keuze kunt maken. Het kan dan ook verstandig zijn om een keer langs een winkel te gaan, zodat je al je vragen beantwoord krijgt en zo een nog betere keuze kunt maken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
bamboe schutting Previous post 5x voordelen van een bamboe schutting
vintage woonkamer Next post Tips voor het creëren van een vintage look in je woonkamer