Read Time:2 Minute, 7 Second

Een bamboe schutting is een uitstekende keuze voor elke tuin, of je nu op zoek bent naar privacy, een natuurlijke uitstraling of een duurzaam alternatief voor traditionele houten schuttingen. In deze blog bespreken we vijf voordelen van een bamboe schutting in je tuin.

Natuurlijke uitstraling

Het tropische karakter van een bamboe schutting geeft je het gevoel alsof je op vakantie bent in een warm land. Bamboe schuttingen stralen een warme, natuurlijk sfeer af. Dit past perfect bij tuinen met veel andere natuurlijke elementen, zoals planten en bomen. Tover je tuin om tot een oase van rust met een bamboe schutting. Ook na een lange werkdag kun je lekker ontspannen in je natuurlijke tuin en weer opnieuw opladen voor de volgende dag.

Duurzaamheid

Naast dat je zelf kunt genieten van een mooie bamboe schutting, is het ook goed voor het milieu om dit hekwerk neer te zetten. Bamboe filtert namelijk CO₂ uit de lucht. Door meer bamboe te gebruiken, wordt de lucht dus schoner. Bij het maken van een bamboe schutting is het daarnaast niet nodig om de gehele plant te kappen. Hierdoor groeien de planten gewoon door. Ook is bamboe erg buigzaam en sterk, waardoor het lang meegaat. 

Privacy

Een ander voordeel van een bamboe schutting is dat je tuin wordt afgeschermd van nieuwsgierige blikken. Je kunt ongestoord genieten van je tuin met volledige privacy. De hoogte van deze schuttingen zorgen ervoor dat ongewenste kijkers niets kunnen zien. Daarom zijn dit type schuttingen ook ideaal als je aan een drukke weg woont of buren hebt die veel buiten zijn. 

Onderhoud

Jarenlang geniet je van deze schutting, zonder dat hij er anders uit gaat zien. Schuttingen van bamboe hebben namelijk weinig onderhoud nodig. Met een zachte borstel en wat water kun je de hele schutting schoon krijgen. Je hoeft je verder ook geen zorgen te maken over dat de bamboe gaat roesten of verkleuren. Bamboe behoudt zijn natuurlijke kleur en uitstraling, waardoor je tuin er altijd goed uitziet.

Makkelijk te plaatsen

Bamboe hekwerk is eenvoudig zelf te plaatsen. Het vereist weinig gereedschap om de schutting neer te zetten op de gewenste plek rond je tuin. Daarnaast heb je zelfs de keuze tussen verschillende materialen als basis van je schutting, zoals hout of staal. Met de juiste instructies zet je de schutting snel en veilig neer. Let er wel op dat je de juiste afmetingen gebruikt voor de bamboe schutting.

Hulp nodig bij het kiezen van een bamboeschutting? Hekwerkonline ondersteunt graag bij je keuze en staat klaar voor je vragen over hekwerk en andere tuinaccessoires. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
beste fietsen Previous post De beste fietsen voor jouw op een rij
koffiemachine Next post Zaken waar je aan moet denken voordat je een koffiemachine koopt