Read Time:2 Minute, 38 Second

Eenheid en rust kan zoveel verschil maken in een interieur! Het is daarom ook zeker niet gek dat de cinewall zijn opmars aan het maken is. Een cinewall is een wand een ingebouwde televisie en elektrische sfeerhaard. Doordat alles in de wand gemonteerd is, heb je geen last van kabels. Deze zijn heel netjes weggewerkt in de wand. Het maken van een cinewall is niet eens zo heel lastig! Wij leggen uit waar je op moet letten tijdens het maken van een cinewall.   

Hoe maak je een cinewall? 

Als je een beetje handig bent met klussen, is het maken van een cinewall prima te doen. Maak het zelf zo uitbundig als je wilt! Het maakt niet uit hoe groot of klein de muur is waar je een cinewall in wilt maken; hier pas je eenvoudig je ontwerp op aan. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je besluit om zelf een cinewall te gaan plaatsen in je huiskamer of slaapkamer. 

Meten is weten

Hoe groot moet de cinewall worden? Heb je bijvoorbeeld al een televisie die je wilt gaan gebruiken in de cinewall? Zorg ervoor dat de muur groot genoeg is voor de televisie. Moet je alle spullen nog aanschaffen? Meet dan eerst uit hoe groot je alles wilt hebben voordat je de producten gaat kopen

Voor welk materiaal kies je?

Wil je de wand hetzelfde gestuct hebben als de rest van je huis? Of kies je voor een compleet ander materiaal zoals hout of leer? Er is heel veel mogelijk als het gaat om het materiaal dat je gebruikt bij een cinewall. Zoek op bijvoorbeeld Pinterest plaatjes van een cinewall die je graag na zou willen maken. Doe inspiratie op in de bouwmarkt en laat je adviseren door een specialist. 

Wel of geen haard?

Doorgaans hoort er bij een cinewall een inbouw sfeerhaard. Deze plaats je onder de televisie voor een hele luxe uitstraling. Het is ook een optie om deze weg te laten en in plaats van de haard een ander object toe te voegen aan de muur, zoals een krachtige soundbar of een plek waar je boeken neerzet.  

Waarom een cinewall met elektrische haard?

Bij een cinewall hoort oorspronkelijk ook een elektrische haard. Deze plaats je onder de televisie. Het is van belang dat de haard niet echt is, omdat de televisie niet goed tegen zoveel warmte kan. Een elektrische haard geeft geen warmte af wat beter is voor de levensduur van je televisie. De televisie kan namelijk kapot gaan door de warmte van een echte openhaard. Een elektrische inbouwhaard is daarom een hele goede oplossing! 

Personaliseer je eigen cinewall

Met het maken van een cinewall kan je werkelijk ontzettend veel kanten op. Van de afmetingen tot aan de kleur tot aan de indeling van de muur. Het is een heel leuk project om zelf mee te puzzelen, maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan specialisten als je zelf niet zo handig bent! 

Meer tips voor het inrichten van je woonkamer? Bekijk onze overige tips voor het inrichting van de woonkamer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
renovatie Previous post Zaken om rekening mee te houden bij een renovatie
comfortabele woonkamer Next post Zo maak je jouw woonkamer comfortabel