Read Time:2 Minute, 7 Second

De winter klok is weer ingegaan en dat betekent dat het weer vroeg donker is en dat we over het algemeen veel minder gebruik maken van onze tuin. Wist je echter dat dat helemaal niet hoeft en dat je ook in de winter juist wel heerlijk in de tuin dingen kunt ondernemen of aanpassingen kunt maken om ook in de winter van je tuin te kunnen genieten? Zo kun je er deze winter eens voor kiezen om je teakhouten tuinset wel buiten te laten staan, zodat je daar wel gebruik van kunt maken, met bijvoorbeeld een vuurkorf ernaast.

De winter is het seizoen dat we veel tijd binnenshuis doorbrengen. Lekker knus bij de openhaard, onder een warme deken op de bank. Hartverwarmende winterse taferelen die je met een paar simpele accessoires makkelijk naar buiten kan verhuizen. Goed nieuws, want met onderstaande tips kun jij in elk seizoen lekker buitenleven. 

Koken in de buitenlucht

Wil je het niet slechts bij een kampvuur met marshmallows houden en ben je gek op buiten koken, dan is een stoere buitenkeuken het overwegen waard. Precies, kokkerellen in de openlucht. Je kunt hier zo ver in gaan als je wil. Zo kun je natuurlijk barbecueën, maar ook koken op een open vuur, waar je een pan boven hangt. Will je helemaal pro gaan, dan kun je kiezen voor een buitenkeuken. Daarmee ben je van alle gemakken voorzien en ook deze kun je zo uitgebreid maken als je wil!

Mocht je er ruimte voor hebben, dan is een tuinhuis iets om over na te denken. Daar heb je namelijk in alle seizoenen iets aan. Maak er een gezellige plek van waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Of waar je zelfs met temperaturen rond het vriespunt dankzij kachels en terrasverwarmers gezellig een borrel met familie of vrienden kunt drinken. Fleece plaids, warme versnaperingen en een goed gesprek, heerlijk om zo een winteravond te besteden.

De gezelligheid spat van een kampvuurtje af. Waarom niet een vuurschaal voor in de tuin kopen? Een sfeermaker voor op windstille winterdagen of koele zomeravonden. Als je jezelf het hele jaar door wil uitnodigen om buiten te leven, dan is naast warmte, ook verlichting essentieel. Denk na over een lichtplan. Welke items wil je uitlichten? Wat mogen de eyecatchers van de tuin worden? Doe je dit voor je gaat nadenken over een warmtebron, dan kun je dat meenemen in het plan en kom je misschien wel tot het besef dat een andere manier van verwarmen veel beter is voor jouw tuin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zaken die je moet doen na de aankoop van een nieuw huis
keukenvoorzieningen Next post Welke keukenvoorzieningen passen in mijn nieuwe keuken