Read Time:2 Minute, 54 Second

De winter is weer bijna voorbij en dit betekent dat we weer langzaam na gaan denken over de woontrends van het voorjaar van 2016. Is jouw interieur aan een restyling toe of wil je dat jouw interieur helemaal aansluit bij de laatste woontrends van dit moment? Lees dan in dit artikel welke woontrends voorjaar 2016 ervoor gaan zorgen dat we uit de winterdip komen en je jouw voorjaarskriebels helemaal kunt uiten in jouw interieur.

Woontrend #1: de natuur naar binnen halen

Volgens de laatste woontrends voorjaar 2016 halen we de prachtige natuur echt naar binnen. Dit doen we niet alleen door de kleur groen terug te laten komen in het interieur, maar ook door leuke planten in huis te zetten. Dit hoeven geen grote planten te zijn, maar kunnen ook kleine vetplantjes zijn of cactussen betreffen die eenvoudig te onderhouden zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de natuur terug te laten komen door natuurlijke materialen te gebruiken in jouw interieur, zoals hout.

planten interieur

Woontrend #2: industriële meubelstukken en woonaccessoires

In 2015 zagen we al meer meubelstukken en woonaccessoires met een industriële look, maar in het voor jaar van 2016 zal deze trend alleen nog maar groter worden. Van grote, stoere stellingkasten van hout en metaal tot vintage stoelen, grote industriële lampen en kleine accessoires die deze stijl nog beter benadrukken in het interieur: we zien het allemaal terug.

woontrends voorjaar 2016

Een groot voordeel van deze woontrend, is het feit dat vintage meubelstukken in de industriële stijl vaak gewoon op zolder staan of zelfs bij de kringloopwinkel aangeschaft kunnen worden. Je hoeft dus niet meteen veel geld uit te geven, maar kunt ook meubelstukken hergebruiken of tweedehands aanschaffen.

Woontrend #3: gezellige breiwerken

Breiwerken kwamen vroeger voornamelijk voor in het interieur van onze grootouders,
maar tegenwoordig zijn deze werken erg trendy geworden. De ouderwetse gebreide kleedjes die je vroeger bij je oma op het bijzettafeltje zag liggen zijn nog steeds een beetje ouderwets, maar woonaccessoires met breiwerken zijn wel erg trendy geworden. Denk hierbij aan plaids met een breiwerk voor op de bank of voor op het bed in de slaapkamer, maar ook aan hockers met een breiwerk in bloemetjes- of ruitmotief.

Woontrend #4: pastelkleuren en mint

In 2015 zagen we voornamelijk details met felle kleuren in de woontrends, maar voor dit jaar gaan we weer terug naar de wat zachtere poederkleuren. Denk hierbij aan verschillende soorten pastelkleuren, maar ook aan de kleur mint. Je hoeft je gehele interieur niet om te gooien om met deze trend mee te doen, maar je kunt wel een wand in een pastelkleur schilderen of de kleur mint in enkele details in je interieur terug laten komen. Pastelkleuren en de kleur mint zijn eenvoudig te combineren, dus het is erg gemakkelijk om deze trend door te voeren in jouw interieur.

mint interieur
Foto: www.designrulz.com

Woontrend #5: meer goud in het interieur

Tot enkele jaren geleden werd de kleur goud als kitsch ervaren, maar in het voorjaar van 2016 gaan we deze kleur veel meer terugzien in het interieur. Het is niet de bedoeling dat je een complete wand goud schildert, maar steeds meer woonaccessoires worden wel uitgevoerd in deze kleur. Zo kun je een gouden schaal gebruiken om hapjes op te serveren, zijn steeds meer fotolijstjes goud en zijn er ook veel trendy gouden kandelaars verkrijgbaar om jouw interieur op te fleuren.

goud interieur
Teveel goud in het interieur? Afbeelding: messagenote.com
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Meer hout in je tuin
Next post Boomhut kopen? Laat een boomhut op maat maken