Read Time:2 Minute, 49 Second

In deze tijd waarin we veel bezig zijn met de natuur, het milieu en duurzaamheid is het natuurlijk geen wonder dat de Scandinavische woonstijl een grote trend is. Hier wordt namelijk veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en duurzame materialen. In dit artikel kun je lezen hoe je deze stijl kunt toepassen in je slaapkamer.

Scandinavische slaapkamer inrichting

Een slaapkamer in Scandinavische stijl straalt rust, sereniteit en comfort uit. Het lijkt alsof er een fris briesje doorheen waait, zonder dat het afdoet aan de knusse, warme uitstraling. Het is een stijl met veel contrasten en verschillende texturen, zonder dat het zijn rust en eenvoud verliest. Om dit te bereiken maak je gebruik van koele, lichte tinten in combinatie met warme materialen. De basis van een Scandinavische slaapkamer is wit, witter, witst. Dit geeft een mooie lichte basis en laat de ruimte optisch groter lijken. Twee vliegen in één klap dus! In een slaapkamer in Scandinavische stijl kun je naast wit ook gebruik maken van grijstinten en pasteltinten. Zorg er dan wel voor dat je het rustig houdt en niet te veel kleuren door elkaar gebruikt. Kies liever één kleur uit die je in verschillende tinten terug laat komen. Om de lichte kleuren er echt uit te laten knallen en om wat diepte te creëren maak je gebruik van zwarte accenten.

scandinavische slaapkamer

Afbeelding: Decordots.com

Less is more

Een Scandinavische slaapkamer kenmerkt zich vooral door een sobere en minimalistische inrichting. Less is more is hierbij dan ook het uitgangspunt. Kies voor strakke lijnen en open vormen en maak gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Een aardappelkistje kan bijvoorbeeld heel leuk zijn als nachtkastje. Zo ben je ook nog aan het recyclen, wat dan weer erg goed is voor het milieu!

Scandinavisch comfort

Verder is comfort erg belangrijk voor de Scandinaviërs. In deze landen kan het snel donker worden en dan is er natuurlijk niets fijners dan thuiskomen in een warm en knus huis. Een wollen kleedje op de vloer en een groot plaid over je bed zorgen al snel voor een warme uitstraling in je Scandinavische slaapkamer. Leg er nog een aantal kussentjes op en je bed ziet er super comfortabel uit! Dit kunnen bijvoorbeeld kussentjes zijn met een grafisch printje. Vooral ruitvormige en diamantvormige prints zijn mooi om te gebruiken in een slaapkamer in Scandinavische stijl, omdat dit rustige, strakke vormen zijn.

Natuurlijke elementen

Wat ook een grote rol speelt in een Scandinavische slaapkamer is de natuur. De natuur haal je letterlijk naar binnen door een grote plant in de kamer te zetten. Als daar geen ruimte voor is zou je ook een aantal kleine plantjes kunnen neerzetten, zoals cactussen of vetplantjes. Die zijn nog makkelijk in onderhoud ook!
Een slaapkamer in Scandinavische stijl heeft verder niet veel accessoires en decoratie nodig. Wel is het leuk om bijvoorbeeld een gebreide poef neer te zetten of een aantal vaasjes van aardewerk. Ook staat het erg mooi om zwart-wit foto’s op te hangen in strakke lijsten. Op deze manier kun je je Scandinavische slaapkamer toch wat persoonlijker maken.
Ook ‘s avonds en op dagen dat de zon minder schijnt wil je natuurlijk nog kunnen genieten van een lichte kamer. Zorg daarom voor gezellige sfeerverlichting of steek een aantal kaarsen aan.

Kortom, een slaapkamer in Scandinavische stijl is er één om heerlijk, in alle rust, in weg te dromen.

Uitgelichte afbeelding: www.decoist.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trapliften: te vereenzelvigen met uw interieur
Next post Meer hout in je tuin