Read Time:2 Minute, 38 Second

Er zijn de laatste weken steeds meer berichten te lezen over hoe er wordt ingebroken bij jou in de buurt. Vaak ’s avonds laat, als mensen van huis zijn, wordt er door inbrekers toegeslagen. Kostbaarheden worden ontvreemd en vooralsnog is de politie het spoor bijster over wie er verantwoordelijk is voor de toename van woninginbraken. Reden genoeg om voor jezelf eens na te gaan of je huis voldoende beschermd is tegen een mogelijke inbraak. 

Jaarlijks worden er in Nederland zo rond de 65.000 woninginbraken gemeld. Dit komt neer op maar liefst 178 woninginbraken per dag, een behoorlijk aantal als je er even bij stil blijft staan. De vraag is natuurlijk hoe jij kunt voorkomen dat dieven ook bij jou binnen weten te komen, alvorens je huis overhoop te halen en er vandoor te gaan met computer, televisie en andere waardevolle voorwerpen die je over de afgelopen tijd hebt aangeschaft.

Inbrekers laten jouw huis links liggen als deze voorzien is van degelijke sloten

Een van de voornaamste manieren om er voor te zorgen dat inbrekers jouw huis links laten liggen is er voor zorgen dat je zowel deuren als ramen hebt voorzien van degelijke sloten. Hoe meer tijd een inbreker kwijt is aan het openbreken of forceren van een slot, hoe minder interessant het voor hen zal zijn om te proberen binnen te komen. De pakkans wordt immers een stuk groter als ze meer tijd kwijt zijn terwijl ze aan je deur staan te morrelen. De mogelijkheid dat een inbreker gezien wordt door bijvoorbeeld de buren of door een oplettende buurtbewoner die zijn hond aan het uitlaten is, wordt aanzienlijk groter als de sloten op jouw deuren degelijk zijn en meer tijd vereisen. 

Vandaag de dag wordt kerntrekken door steeds meer inbrekers toegepast. Met deze methode, waarmee met eenvoudig gereedschap zoals bijvoorbeeld een schroevendraaier, kan een slot binnen een handomdraai verwijderd worden. Een inbreker schroeft een schroef in de cilinder, waarna deze met cilinder en al uit het slot getrokken wordt. Op deze manier verschaft een inbreker zich eenvoudig toegang tot het slot en kan hij binnen 20 seconden geruisloos je huis betreden. 

Bepaal de veiligheid van je cilinderslot met het SKG keurmerk

Gelukkig worden sloten steeds geavanceerder en zijn er meerdere mogelijkheden om je woning tegen kerntrekken te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een anti kerntrek cilinder. De meest gebruikte cilinders voldoen aan het SKG** kenmerk, maar deze zijn helaas niet bestand tegen kerntrekken. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor een cilinder met een SKG*** kenmerk. Je kunt online heel makkelijk een nieuw cilinderslot bestellen. En alhoewel deze ook niet 100% waterdicht zijn tegen inbrekers, garanderen deze sloten wel dat een mogelijke inbreker minstens vijf minuten kwijt is alvorens hij de deur open krijgt, iets wat niet ideaal is voor een inbreker die het liefst zo snel mogelijk naar binnen en weer naar buiten is. 

Een andere optie is natuurlijk om kerntrekbeslag te plaatsen. Dit is niet meer dan een veiligheidsbeslag met een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening. Hierdoor wordt je cilinder afgeschermd en is er alleen maar plaats voor de bijbehorende sleutel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kruipruimte isolatie Previous post Met het isoleren van je kruipruimte help je je gezondheid en je portemonnee
meubels in de sale Next post De leukste meubels in de sale van dit moment