Read Time:3 Minute, 37 Second

Witte slaapkamer inrichten: vijf tips

Veel mensen vinden het prettig om in een zo rustig mogelijke omgeving te slapen. Om de slaapomgeving zo rustig en rustgevend mogelijk te maken, kiezen veel mensen ervoor hun slaapruimte helemaal wit te laten. Heb jij ook een volledig witte slaapkamer en wil je deze slaapkamer leuk inrichten? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen met vijf praktische, creatieve en leuke tips.

Tip 1: gebruik naast wit enkele klassieke kleuren

Je kunt de muren in je slaapkamer helemaal wit houden, maar dit betekent niet dat alle meubels en accessoires van de slaapkamer ook wit moeten blijven. Om je slaapkamer wat meer diepgang te geven en wat interessanter te maken, voeg je enkele klassieke kleuren aan het kleurenpallet van de slaapkamer toe. Kleuren die goed bij de kleur wit passen, zijn bijvoorbeeld beige, lichtblauw, grijs, mintgroen, lichtroze en verschillende houtkleuren. Je kiest een pallet met maximaal drie kleuren en je richt de slaapkamer volgens deze klassieke kleuren in. Kies geen felle kleuren, maar gebruik wat lichtere kleuren om de ruimte lekker licht te houden.

witte slaapkamer

Foto: https://www.pinterest.com/pin/331929435019018029/

Tip 2: hang kunst aan de muur

Een witte slaapkamer is prachtig en heerlijk rustgevend, maar je wil natuurlijk niet dat je slaapkamer oersaai wordt. Om je slaapkamer wat interessanter te maken zonder de ruimte te druk in te richten, kun je kunst aan de muur hangen. Gebruik geen drukke kunstwerken met felle kleuren, maar kies bijvoorbeeld voor een schilderij van een mooi landschap of een abstract schilderij met lichte kleuren. Voor het beste resultaat, kies je een kunstwerk dat bij het kleurenpallet van je slaapkamer past (zie tip 1).

witte slaapkamer inrichten

Foto: https://www.pinterest.com/pin/383861568221670574/

Tip 3: zorg voor voldoende natuurlijk daglicht

Natuurlijk is het fijn om ’s avonds en ’s nachts de gordijnen dicht te kunnen doen, maar dit is overdag helemaal niet nodig. Wil je prettig kunnen verblijven in jouw slaapkamer? Laat dan zo veel mogelijk natuurlijk daglicht binnen komen in de slaapkamer door de gordijnen overdag altijd open te zetten en het liefst lichte gordijnen te gebruiken. Lichte gordijnen beperken de inkijk in je slaapkamer en verbeteren zo je privacy, maar houden de slaapkamer wel lekker licht.

Kies bijvoorbeeld voor witte gordijnen in je slaapkamer, die het liefst een beetje transparant zijn en op deze manier extra licht binnen laten. Vind je het belangrijk om verduisterende gordijnen op te hangen in je slaapkamer, dan kies je witte gordijnen die helemaal verduisteren.

slaapkamer wit licht

Foto: https://www.pinterest.com/pin/438186238720380786/

Tip 4: zorg voor een vloer als pronkstuk

Als alle muren in de slaapkamer wit zijn, moet je iets anders vinden in de slaapkamer dat je lekker op kunt laten vallen. Voor een ultieme rustige witte slaapkamer, laat je de vloer in de slaapkamer extra opvallen. Dit kun je doen door een mooie donkere vloer aan te leggen, maar ook door simpelweg een prachtige vloer te kiezen voor in de witte slaapkamer. Niet te druk, maar lekker natuurlijk en uiteraard in mooie combinatie met de andere meubels in de slaapkamer.

Een echte eyecatcher voor de vloer van je slaapkamer, is de visgraat vloer. Deze vloer past in bijna iedere witte slaapkamer en is zo opvallend en mooi, dat je meteen naar de prachtige vloer in de ruimte kijkt als je de slaapkamer betreedt. Wat je overigens ook kunt doen, is het wit verven van de vloer bij witte slaapkamer inrichten. Een witte vloer maakt de slaapkamer namelijk extra licht en ruim.

witte slaapkamer visgraat vloer

Foto: https://www.pinterest.com/pin/532972937130335007/

 

Tip 5: gebruik hout in de inrichting van de slaapkamer

De laatste tip voor witte slaapkamer inrichten, is dat je jouw witte slaapkamer een extra rustgevende en natuurlijke uitstraling kunt geven door hout aan de ruimte toe te voegen. Dit kun je gemakkelijk doen door een houten bed neer te zetten, maar ook door een houten kast in de slaapkamer neer te zetten of door houten nachtkastjes naast het bed te zetten. Je kunt ervoor kiezen het hout wit te verven, maar hout in natuurlijke houttinten past net zo goed bij een witte slaapkamer. Wat ook leuk is, is het combineren van verschillende soorten en verschillende kleuren hout. Overdrijf hier niet in, maar zet bijvoorbeeld zowel bruine houten accessoires als witte houten accessoires in de slaapkamer neer.

slaapkamer wit

Foto: https://www.pinterest.com/pin/486529565976694638/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post In verwachting? Verrijk je interieur!
Next post Geld besparen op de energierekening? Investeer in goede isolatie