Read Time:1 Minute, 56 Second

Een kind krijgen is misschien wel de grootste en belangrijkste gebeurtenis in je leven. Toch brengt dit fenomeen ook zorgelijke gevolgen met zich mee. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je stijlvolle interieur niet langzaam verandert in een crèche? En hoe zorg ik ervoor dat mijn huis niet vol komt te staan met baby spullen? Meerdere designers hebben zich met deze vraagstukken bezig gehouden. Eén nieuw ontwerp valt direct op, de “Little Nest Hanging Cradle” van O-bjekt is een sier voor het oog en misschien tegelijkertijd ook de  meest comfortabele oplossing voor uw baby!

little nest hanging cradle

little nest hanging cradle wieg

objekt hangende wieg

Afbeeldingen: www.blesthisstuff.com

Over ‘Little Nest Hanging Cradle’ van O-bjekt

Deze unieke hangende wieg is 100% gemaakt van natuurlijke materialen, namelijk Merino wol (vilt) en leer. Momenteel is de Little Nest Haning Cradle alleen nog in de kleur ‘warm grey’ te verkrijgen. Wel is fabrikant O-bjekt bezig met het ontwerpen van verschillende kleurmogelijkheden en gerelateerde producten. Volgens de designer, Oszkar Vagi, is voor het vilt het wol van één enkel schaap gebruikt. De Hongaarse meester hoedenmaker László Girardi heeft de vilten ombouw met de hand gemaakt. Zelf vergelijkt hij het veilige en beschermde gevoel waarvoor de wieg zorgt met het warme en veilige gevoel van de baarmoeder. De leren banden leiden naar één centraal ophangpunt. Hierdoor kan uw baby eindeloos genieten van een rustige wiegende beweging.

De naam “Little Nest” verraadt eigenlijk al waar het idee voor het ontwerp vandaan komt. Oszkar Vagi werd geïnspireerd door de rusteloze nachten van zijn eigen kind. Dit bracht hem op het idee om een zo prettig en veilig mogelijke wieg te creëren zodat zijn kind een van beter nachtrust kon genieten.

Een andere handige toepassing zijn de gespen rondom de vier bevestigingspunten. Hierdoor kan je de wieg loskoppelen van het ophangsysteem. Zo verandert die wieg in een praktische mand waar je baby veilig in vervoert kan worden. Gekoppeld aan de leren banden hangt de wieg op reguliere hoogte.

In Nederland is de “Little Nest Hanging Cradle” is nog beperkt verkrijgbaar. We hebben één aanbieder gevonden, namelijk De Klare Lijn in Leiden. Door de gebruikte natuurlijke materialen en het handgemaakte vilten nest ligt de prijs rond €1875,-. Niet goedkoop, maar als de portemonnee het toelaat heb je wel iets heel bijzonders.

Dit artikel is geschreven door interieuradviseur Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ontwerp van het huis
Next post Witte slaapkamer inrichten