Read Time:1 Minute, 39 Second

Verlichting beïnvloedt de sfeer van je woning enorm. Verschillende binnenhuisarchitecten beweren zelfs dat verlichting het belangrijkste aspect om de sfeer in je woning te bepalen is. Je keuken bestaat uit basis-, werk- en sfeerverlichting. Wij geven je tips welke verlichting je het beste kunt kiezen voor de verschillende onderdelen!

Basisverlichting

De keuken is een plek waar je samen gezellig kookt, eet en de dag bespreekt. De basisverlichting moet goed zijn. Basisverlichting wordt vaak geregeld vanuit een centraal punt waarmee de gehele ruimte wordt verlicht. Inbouwspots zijn een uitstekende optie voor basisverlichting.

Werkverlichting

Koken gaat vaak gepaard met scherpe messen/voorwerpen. Om ongelukken te voorkomen is het daarom van belang dat je werkverlichting in orde is. Door een lichtpunt recht boven het werkoppervlak te plaatsen heb jij altijd voldoende licht voor het snijden van je groente en vlees. Let er op dat de verlichting op het aanrechtblad schijnt en je ogen niet in de spotlights gezet worden, dit voorkomt vermoeide ogen! TL-buizen en verstelbare spots zijn de beste opties voor werkverlichting

Sfeerverlichting

Nu je keuken voldoende verlicht is en je veilig aan het werk kunt is het tijd om sfeer toe te voegen. Een keuken is vaak het verlengde van een woonkamer en daarom moet de sfeer ook op elkaar aangepast zijn. Kiezen voor indirecte dimverlichting of verstelbare spots creëert een hele warme sfeer. Richt een spotje op de eyecatcher of door de vitrinekast voor een enorm tof effect.

Natuurlijk licht

Alle verlichting is nu binnen denk je? Dan vergeet je het natuurlijke licht! Essentieel voor je keuken is natuurlijk lichtinval. Zorg daarom dat je de juiste RAAMBEKLEDING hebt die past in de sfeer van je keuken. Voor een donkere keuken komen zwarte houten jaloezieen of shutters van Veneta.com enorm goed uit. Hiermee kun je zelf de lichtinval bepalen en ze zijn nog makkelijk schoon te maken ook!

Ga dus voor de juiste verlichting waar jij blij van wordt en je je kookkunsten goed uit kunt voeren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
volwassene middag alleen Previous post Aandachtspunten bij het verzekeren van een studentenhuis
radiatorombouw tips Next post 5 tips voor een strakke radiatorombouw