Read Time:2 Minute, 7 Second

Klussen in huis: zorg voor de juiste gereedschappen en materialen

Wie graag in huis klust, heeft natuurlijk gereedschap en materialen nodig om een doorsnee klus goed te kunnen uitvoeren. Niets is er frustrerender dan, als je aan een klus wilt beginnen, een gebrek hebben aan goede producten en gereedschap. Welke gereedschappen, machines en materialen moet je sowieso op voorraad hebben als je als doe-het-zelver regelmatig klussen oppakt? Met onderstaande vijf tips ben je in elk geval goed voorbereid op veelvoorkomende klussen en projecten in en rond de woning.

1. Een goede decoupeerzaag
Een eerste soort gereedschap dat onmisbaar is, is een kwalitatief goede decoupeerzaag. Zorg ervoor dat je diverse zaagbladen met afwisselende vertandingen hebt, zodat je elk soort houtdikte kan zagen. Met een decoupeerzaag is een handzaag overbodig, kun je lijnrecht zagen en valt er ook een stuk sneller te werken dan met een gewone zaag. Let bij het zagen wel op dat het toerental afgesteld moet worden op de dikte van het hout. En dat het zaagblad niet te heet wordt. Zorg dus voor een tijdige koeling tussen het zagen door!

2. Dubbelzijdige trappen
Regel in elk geval dat er een dubbelzijdige trap in jouw klusassortiment aanwezig is.
Dubbelzijdige trappen bestellen is verstandig, omdat ze zowel bruikbaar zijn voor binnenklussen, buitenklassen als in de schuur. Elke klus op hoogte kun je met een dubbelzijdige trap aan! Een voordeel van deze trapsoort is ook dat de trappen aan beide zijden te beklimmen zijn.

3. De traditionele klusaccessoire: de waterpas
De waterpas is natuurlijk het stuk gereedschap dat traditioneel niet mag ontbreken als je een doorgewinterde klusser bent. Een waterpas is multifunctioneel omdat deze voor allerlei soorten werkzaamheden inzetbaar is: een muurtje metselen, een plank op 180 graden monteren of een haarscherpe 90 graden-bocht maken lukt je niet zonder een goede en handzame waterpas.

4. Regel een schuurmachine
Onmisbaar voor de doe-het-zelver is een kwalitatief hoogstaande schuurmachine. Hiermee kun je een oppervlakte van hout mooi glad afschuren. Zorg voor diverse korrelgroottes schuurpapier, zodat je kunt variëren in het afschuren. Handmatig schuren is natuurlijk ook mogelijk, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk (en snel) kan?

5. Spanningzoeker
Onmisbaar voor klussen die met elektriciteit te maken hebben, is de spanningzoeker. Soms is het namelijk niet mogelijk om het stroom eraf te zetten of wil je snel weten of iets onder stroom staat. Een spanningzoeker is een veilige manier om dit te doen, bijvoorbeeld als er een lamp of een stopcontact gerepareerd moet worden. Zo spoor je elektriciteit op een veilige manier op!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hartman tuinmeubels Previous post Zijn jouw tuinmeubelen winterklaar?
tuinschermen Next post Tuinschermen: tips voor het kiezen en plaatsen