Read Time:2 Minute, 44 Second

Het duurt nog slechts een aantal weken voordat je nieuwe huis wordt opgeleverd. Je kan niet wachten tot het eindelijk zover is en je je intrek kunt nemen in een gloednieuwe woning. Anderhalf jaar geleden kwam je toevallig een bouwproject tegen waar verschillende nieuwe aldaar voor een aantrekkelijke prijs werden aangeboden. Natuurlijk zou je nog wel even geduld moeten hebben voor het zover was, maar nu het moment steeds dichterbij komt ben je meer dan blij dat je destijds de keuze hebt gemaakt. 

Het is een mooi hoekhuis in een rustige straat. Je bent er vanzelfsprekend al heel wat keren wezen kijken om de beloofde vorderingen in de gaten te kunnen houden. Maar ook om steeds beter een idee te krijgen over wat je er straks precies mee zou gaan willen. Wat de inrichting betreft heb je na lang nadenken en zoeken naar verschillende opties inmiddels wel enigszins een idee, maar nu de bouw van je nieuwe woning in de slotfase terecht gekomen is, wordt het hoog tijd om beslissingen te gaan maken over hoe je tuin er uit zal komen te zien. 

Een leiboom verzekert je op een sierlijke en natuurlijke manier van privacy

Aangezien je nieuwe huis op de hoek van een straat is, heb je straks een vrij grote tuin tot je beschikking die om het huis heen loopt. Je wilt straks toch wel een beetje privacy hebben, maar je bent er geen liefhebber van om zo’n saaie doodse schutting te gaan plaatsen om ongewenste blikken buiten de tuin te houden. Je bent meer op zoek naar een natuurlijke manier om iets meer privacy in de tuin te kunnen garanderen. 

Op het internet kom je na het nodige speurwerk leibomen tegen. Na het lezen van de nodige informatie over de verschillende soorten die er leverbaar zijn, lijkt het je helemaal geen slecht idee om leibomen kopen. Het is een natuurlijke manier om jezelf in de achtertuin straks van de nodige privacy te voorzien. En dat op een mooie en natuurlijke manier.

Voorbeelden van leibomen zijn de leilinde, steeneik en laurierkers

Het bijzondere aan leibomen is namelijk dat bij deze bomen de takken in horizontale stand naar beneden gebogen zijn.  Hierdoor vormen ze een natuurlijke haag die sierlijk is en makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn er verschillende keuzes wat betreft het type leiboom dat je kopen kunt. De meest bekende leiboom is de leilinde. Maar ook de steeneik en laurierkers zie je steeds vaker terug in tuinen en parken. 

Je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat je ’s winters ineens open en bloot je tuin gaat laten zien. Naast bladverliezende leibomen, die ’s winters al hun blad kwijtraken, zijn er ook bladhoudende en groenblijvende leibomen te vinden. Daarnaast kun je ook voor lage leibomen kiezen. Die staan nog dichter bij de grond. Denk bijvoorbeeld aan de Portugese laurier. 

Leibomen zijn hartstikke handig om ongewenste kijkers en nieuwsgierige buren buiten de tuin te houden. Gezien de grote verscheidenheid en type leibomen kun je er bovendien zeker van zijn dat je altijd de boom vindt die je zoekt. Daarom heb je besloten dat je eens in een kwekerij wilt gaan kijken om de bomen eens van dichtbij te gaan bekijken, alvorens je verschillende leibomen gaat kopen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
spiegels op maat Previous post Waarom op maat gemaakte spiegels een goede keuze kunnen zijn
industriele boekenkast Next post Waarom je steeds meer industriële kasten in het interieur ziet