Read Time:2 Minute, 48 Second

Spiegels kunnen een ruimte maken of breken. Ze zijn de perfecte accessoire die je kamer ruimtelijker maakt, of juist zorgt voor meer intimiteit. Daarnaast zorgt een spiegel altijd voor meer licht in de ruimte en geeft deze een open gevoel. Vaak is het echter moeilijk om de perfecte maat of vorm spiegel voor een ruimte te vinden. Tegenwoordig worden er echter veel spiegels op maat gemaakt, en dat is lang niet zo duur als veel mensen denken. Hieronder enkele ideeën voor het gebruik van spiegels in een ruimte

Breek de rechte vormen in je interieur met een ronde spiegel!

Een interieur bestaat uit veel rechte vormen. Meubels, zoals tafels en stoelen zijn vaak recht, maar ook andere elementen zoals binnendeuren en kozijnen zijn rechthoekig. Door hier juist een andere vorm bij te hangen, zoals een ronde spiegel, kan er een leuke dynamiek ontstaan in de ruimte. Deze afwisseling zorgt er voor dat het interieur niet gaat vervelen, en het bestaande interieur komt al snel minder saai over.

Een spiegel kan in je woonkamer veel meer zijn dan een accessoire die je hebt om te kijken of je haar goed zit. Het kan juist de perfecte toevoeging zijn in de kamer. Vaak zorgt een spiegel ervoor dat de ruimte groter aanvoelt. Je kunt natuurlijk een spiegel kopen om aan de muur te hangen, maar een kast met spiegel is bijvoorbeeld ook een goede optie, omdat deze spiegel de kast kleiner doet lijken in de ruimte waar hij staat.

Een spiegel in combinatie met een raam gebruiken

Als je maar één raam hebt en niet veel licht in de ruimte, dan kun je een spiegel recht tegenover dat raam plaatsen, waarna je ineens veel meer licht in de ruimte hebt, waardoor deze frisser oogt. Daarnaast kun je een spiegel op maat laten maken, even groot als het raam, waardoor je het gevoel krijgt dat de ruimte een extra raam heeft. Ook dit bevordert de ruimtelijkheid, zeker als je kunt zorgen dat licht uit het echte raam erop valt.

Kleine ruimtes lijken groter door een spiegel

Kleine ruimtes lijken met een grote spiegel aan de muur ineens een stuk groter, omdat je delen van de kamer gereflecteerd ziet. Kies je voor een grote verticale spiegel, dan creëer je het optische idee dat er nog een ruimte is, omdat de spiegel dan veel op een deur lijkt. Wil je het echt ruimtelijk aanpakken, plaats dan twee spiegels op wanden die haaks op elkaar staan, dit geeft het effect of je in een zaal bent. 

Een spiegel kan ook puur decoratief zijn

Natuurlijk is er ook niets mis met de aanschaf van een spiegel als accessoire. Je hebt spiegels namelijk in allerlei maten en stijlen. Als je een spiegel vindt in de stijl van je interieur zal die zeker een extra toevoeging zijn in die ruimte. Vaak kiezen mensen ook vaak om deze reden een spiegel omdat het moeilijker (en vaak duurder) is om mooie kunst te vinden die goed in je interieur past.

Moderne technologie in een spiegel

Ben je van de domotica en wil je graag de laatste gadgets in huis, informeer dan eens naar een zogenaamde ‘smart spiegel.’ Dit is een spiegel met ingebouwd scherm en dient dan eigenlijk als touchscreen. Op die manier kun je je social media of het weer checken terwijl je je haar goed doet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonkamer trends Previous post Tips om je woonkamer mooier te maken
leibomen (2) Next post Wat maken leibomen zo geschikt voor in jouw nieuwe tuin?