Read Time:2 Minute, 0 Second

Wanneer je een lekker brood, knapperige koekjes, kleine gebakjes of een heerlijke taart gaat bakken, is het niet alleen belangrijk dat je kiest voor goede kwaliteit ingrediënten. Het is tevens belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel verschillende soorten bakvormen te koop. Maar wanneer gebruik je nu eigenlijk welke bakvorm? Welke bakvorm heb je nodig als je een brood wilt bakken? En wat gebruik je voor het bakken van koekjes, taarten en gebak? De meest gebruikte bakvormen vind je terug in deze blog. Zo weet je precies wat je nog mist en kun je gericht op zoek gaan naar geschikte bakvormen op www.baktotaal.nl.

Brood en bolletjes

Ga je brood bakken? Dan ligt het helemaal aan het soort brood welke bakvorm je nodig hebt. Busbrood, een standaard smal en hoog brood, wordt bijvoorbeeld altijd in een broodbus gebakken. Een broodbus wordt ook wel een broodblik genoemd. Dek het broodblik af met een langwerpige deksel wanneer je casinobrood wilt bakken. Voor het maken van plaatbrood of het bakken van bolletjes heb je een bakplaat nodig. Kies voor een geperforeerde bakplaat voor een extra knapperige korst op je brood. Er zijn echter ook broden die niet in een bakblik of op een bakplaat worden afgebakken, maar rechtstreeks op de ovenvloer. Deze broden worden ook wel vloerbroden genoemd.

Koekjes en koeken

Koekjes worden eigenlijk altijd op een bakplaat gebakken. Kies voor een goede kwaliteit bakplaat van Baktotaal Bouwhuis voor het beste resultaat. Je wilt immers hebben dat jouw spritsen, kletskoppen, vanillebâtons en zandkoekjes mooi egaal bakken en lekker knapperig uit de oven komen. Grotere koeken zoals botermoppen en gevulde koeken worden eveneens op een plaat in de oven gebakken. Voor het maken van rondo’s, appelkoeken, pensees en boterkoeken heb je een speciale bakvorm nodig zodat jouw stukwerk koeken in de gewenste vorm worden gebakken.

Taart en gebak

Heb je zin om een lekkere appeltaart te bakken? Dan is een springvorm essentieel. Gaat jouw voorkeur uit naar een slagroomtaart of een andere taart bestaande uit kapsel? Dan heb je een ronde of vierkante taartpan nodig om je kapsel in af te bakken. Mocht je je gasten willen trakteren op rolgebak, dan heb je juist weer een kapselplaat nodig. Andere soorten bakvormen die van pas kunnen komen bij het maken van taarten en gebak zijn: brownie bakvormen, cakeblikken, muffin- en cupcakevormen, sloffenringen, roomhoornpennen, taartringen, tulbandvormen en vlaai / quichepannen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
behang Previous post Dit moet je weten voordat je behang ophangt
geboortekaartje maken Next post Je eigen geboortekaartje maken, hoe pak je dat aan?