Read Time:2 Minute, 21 Second

Wanneer je wilt verhuizen, zijn er verschillende keuzes die je voor je nieuwe woning gaat maken. Ga je de vloer bedekken met tegels, of past een houten vloer beter bij jouw stijl? Hetzelfde geldt voor de muren. Wil je deze gaan verven of ga je toch voor een laagje behang, die je overigens altijd zou kunnen over verven. Je wil natuurlijk dat jouw nieuwe woning er na de verhuizing op en top uitziet. Wanneer je voor behang kiest, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

De voorbereiding

Om te beginnen is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden voordat je gaat behangen. Zorg er allereerst voor dat de muren die je gaat behandelen schoon, droog en glad zijn en dat eventuele oude behangresten van de muur verwijderd zijn. Mochten er helaas gaatjes of scheurtjes in de muur te vinden zijn, dan is het soms verstandig om deze op te vullen. Verder kun je ook voor een dikkere behangsoort gaan die oneffenheden kan camoufleren.

Het soort behang

Verder zijn er verschillende soorten behang op de markt, en het is belangrijk dat jij de juiste soort uitzoekt voor jouw smaak en situatie. Verschillende soorten behang hebben weer andere eigenschappen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de dikte, stevigheid en de textuur in het behang. Wil je bijvoorbeeld voor een strakke, gestucte look in jouw woonkamer gaan, dan kun je bijvoorbeeld glasweefselbehang kopen. Dit is glad behang, waar jij gemakkelijk overheen kunt verven. 

De afmetingen

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben hoeveel behang je precies nodig zal hebben. Meet daarom de muren in de ruimtes waar jij behang wilt ophangen, goed op. Verder is het belangrijk om het behang op maat te knippen voordat je begint met plakken. Mocht je bijvoorbeeld behang kiezen waar een duidelijk patroon in zit, dan kun je er zo voor zorgen dat het patroon goed uit zal komen en dat je onnodig veel behang zal verspillen.

Het plakken

Wanneer je de voorgaande punt allemaal voor jezelf op orde hebt, wil je gaan beginnen met het opplakken van het behang. Zorg er voor dat de lijm die je hiervoor gebruikt geschikt is voor het soort behang dat je wilt ophangen. Zorg er voor dat je de lijm gelijkmatig over de achterkant van het behang verdeeld en laat de lijm eventjes drogen voordat je het behang op de muur plakt. Zorg er verder voor dat je een behangborstel gebruikt om luchtbellen onder het behang vandaan weg te strijken.

Mocht je de muren in jouw huis willen voorzien van een laag behang, zorg er dan voor dat je je hier goed op voorbereid en dat je de juiste materialen kiest. Kijk bijvoorbeeld bij Uwglasvezelbehanger soorten behang, om de juiste behangsoort te kiezen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woningontruiming Previous post Woningontruiming: Wat is het en waarom is het belangrijk?
bakvorm Next post Wanneer gebruik je welke bakvorm?