Read Time:1 Minute, 45 Second

Het is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als je bezig bent met de uitstraling van je woning: de raamdorpel. Dit artikel breekt een lans voor de raamdorpel: divers, stijlbepalend én essentieel. Waarom zijn raamdorpels zo belangrijk voor je woning, wat is een raamdorpel en, heel belangrijk, hoe weet je of je de goede keuze maakt? Lees het hier!

Wat is een raamdorpel?

Dat een raamdorpel een beslissende bijdrage levert aan de uitstraling van je woning wordt al snel duidelijk wanneer je kijkt naar het diverse aanbod. Deze stijlmakers zijn in talloze kleuren, tinten, soorten en maten verkrijgbaar. Het meest bekend zijn waarschijnlijk de hardsteen en betonnen varianten, maar tegenwoordig worden deze ‘eyecatchers’ ook gemaakt van onder andere kunststof en metaal. Maar wat is een raamdorpel nou eigenlijk precies? Een raamdorpel is eigenlijk niets anders dan een vensterbank voor buiten, de schakel tussen het metselwerk en de raamkozijnen.

Functie en stijl

Afhankelijk van smaak en voorkeur kun je een ontzettende mooie gevel creëren en raamdorpels mooi afstemmen met het bouwmateriaal van je woning. Denk bijvoorbeeld aan mooie raamdorpels van Belgisch hardsteen gecombineerd met wit geschilderde bakstenen. De raamdorpel is dus eigenlijk een prachtige accessoire voor je woning, maar in de kern hebben ze natuurlijk een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat regenwater dat langs de ramen naar beneden loopt van het metselwerk weggeleid wordt. Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat raamdorpels met de nodige kennis en kunde worden geplaatst.

Hoe maak je een goede keuze?

Niet iedereen weet direct wat het beste past bij de uitstraling van de woning en de kozijnen. Door het grote aanbod kan het soms een lastige keuze zijn. Hoe weet je of je de goede keuze maakt? Gelukkig zijn er verschillende professionele partijen met behoorlijk wat expertise op dit gebied, die je kunnen voorzien van advies. Een voorbeeld van zo’n partij is Kerels van steen. Zij kunnen je adviseren welke stijl het mooiste aansluit op je voorkeur, stijl en smaak. Ze hebben passie voor het product, verstand van zaken en maken op ambachtelijke wijze jouw raamdorpel perfect op maat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
isolatiematerialen Previous post Bouw een nieuwe woning van binnen naar buiten door de juiste isolatie
afvalcontainer Next post Hoe kies je de juiste afvalcontainer?