Read Time:2 Minute, 8 Second

Vloerverwarming wordt nog steeds veel toegepast. Een nieuwbouw woning heeft tegenwoordig bijna standaard dit type verwarming en veel mensen kiezen bij een verbouwing hier ook steeds meer voor. Waar vloerverwarming vroeger slechts een bijrol had naast de gewone radiatoren kan deze tegenwoordig ook als hoofdverwarming worden gekozen. Een vloerverwarming, ook wel stralingswarmte genoemd, heeft veel voordelen. Tegenwoordig kun je daarnaast een vloerverwarming pakket kopen en deze zelf zonder al te veel moeite installeren. Wil je weten of een vloerverwarming ook voor jou interessant is, lees dan verder.

Twee verschillende systemen

Je kunt twee verschillende soorten vloerverwarming systemen onderscheiden: elektrische en op water gebaseerde systemen. Beide systemen zorgen voor verwarming in een kamer vanaf de vloer voor een consistente, efficiënte warmte. Bij warmwatersystemen wordt heet water door buizen gevoerd om warmte te creëren, terwijl elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt om warmte te genereren. Traditionele radiatoren moeten worden verwarmd tot een hoge temperatuur (tussen 65-75 graden Celsius) om een ruimte effectief te verwarmen, terwijl vloerverwarming slechts op een temperatuur van 29 graden Celsius of minder hoeft te draaien. Hierdoor verbruiken ze een stuk minder energie wat zorgt voor lagere energierekeningen en wat een van de grootste voordelen is.

Energiebesparend

Vloerverwarming zorgt voor warmte vanuit de vloer door de kamer, zonder dat er plekken in de ruimte onverwarmd zijn of dat het benauwd wordt. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die een kamer soms koud en soms heet kunnen maken, wordt vloerverwarming niet oververhit. In plaats daarvan wordt de gewenste temperatuur bereikt door een thermostaat op de muur te gebruiken. Vloerverwarming levert een een gemiddelde besparing op van 15% ten opzichte van radiatoren. Dit komt door de efficiënte manier waarop een huis verwarmd wordt.

Weinig onderhoud aan een vloerverwarming

Wanneer de vloerverwarming is geïnstalleerd, is er vrijwel geen onderhoud nodig. Op de vloerverwarming zit levenslange garantie en de ‘Warmup’-verwarmingsregelaars zorgen ervoor dat de ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Dit gebeurt zowel automatisch via een Smart WiFi Thermostaat, of, indien gewenst, met een programmeerbare thermostaat. Deze kan zo worden geprogrammeerd dat de ruimte verwarmd wordt op een ingestelde tijd en dat de verwarming ‘s nachts wordt uitgeschakeld.

Geen rekening meer te houden met radiatoren bij de inrichting

Dankzij vloerverwarming kan je genieten van een volledig verwarmde ruimte, zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de meest moderne radiatoren nemen ruimte in beslag. Zo kun je de extra ruimte praktisch gebruiken of een minimalistische look creëren. Met vloerverwarming hoef je geen rekening meer te houden met het inrichten van de ruimte om de radiatoren heen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
handigste keukenmachines Previous post De handigste keuken-items voor het kerstdiner
industriele lamp Next post Vijf trendy en populaire stijlen hanglampen