Read Time:2 Minute, 36 Second

Iedereen die slimme verlichting gebruikt in zijn huis weet dat het superhandig is. Door de lampen te verbinden aan een app op je telefoon of tablet ontgrendel je een hoop extra opties. Zo kun je de verlichting vaak bedienen op afstand, de lichtkleur heel precies uitkiezen en tijdschema’s instellen waarmee de lamp automatisch gaat branden. Niet alleen in huis, maar ook in de tuin kun je slimme verlichting plaatsen. In deze blog bespreken we drie zeer handige opties van slimme tuinlampen.

1. Zorg dat de tuinverlichting je verwelkomt bij thuiskomst 

Vaak is het mogelijk om de slimme tuinverlichting in te laten spelen op je locatie. Hierbij wordt gewerkt met de geolocatie-functie op je telefoon. De lamp houdt er dan dus rekening mee of jouw telefoon in de buurt gesignaleerd wordt. Als dit het geval is, gaat de verlichting automatisch aan. Zo word je altijd verwelkomd door een verlichte tuin als je thuiskomt. 

Maar andersom kan dit ook handig zijn: als je weggaat kan de lamp dit registreren en kan de verlichting automatisch uitgaan. Hierdoor laat je je lampen nooit meer per ongeluk aan staan. En wil je dat jouw lampen wél blijven branden als je niet thuis bent, bijvoorbeeld omdat je op die manier mogelijke inbrekers kunt misleiden of omdat jouw familieleden nog gezellig in de tuin blijven zitten? Dan kun je dit natuurlijk altijd gemakkelijk instellen.

2. Zet de tuinlampen aan met je stem

Telefoon niet in de buurt? Geen probleem! Slimme tuinverlichting kun je ook met je stem bedienen. Door de lampen te verbinden aan voice assistants als Amazon Alexa, Apple HomeKit of Google Assistant kun je ervoor zorgen dat het helemaal makkelijk wordt om het licht aan of uit te zetten, te personaliseren of te automatiseren. Hiervoor hoef je alleen nog maar een spraakopdracht te gebruiken. Of je je handen nu vol hebt, geen telefoon bij de hand hebt of gewoon geen zin hebt om op te staan: je kunt je tuinlampen op deze manier altijd bedienen. 

3. Laat de tuinlampen samenwerken met andere slimme apparaten 

In sommige gevallen integreer je de tuinverlichting in een al bestaand slim systeem. Dit is bijvoorbeeld het geval als je slimme tuinlampen koopt die met het Zigbee-protocol werken en ook al andere Zigbee-apparaten in huis hebt. Door de lamp dan toe te voegen aan het Zigbee-systeem kan je deze gemakkelijk laten samenwerken met je andere slimme apparaten. Dit kunnen slimme lampen zijn, maar ook slimme gordijnen, slimme deursensoren en nog veel meer. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het licht stopt met branden als de gordijnen dicht gaan, zodat je zeker weet dat je niet vergeet om de lampen uit te zetten als je naar bed gaat. 

Let op dat de specifieke slimme opties per lamp kunnen verschillen. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van slimme tuinlampen. 

In deze blog heb je over verschillende (misschien) onverwachte maar handige opties gelezen van slimme tuinverlichting. Hiermee maak je je leven dus nog makkelijker dan je dacht en kun je pas écht genieten van een comfortabele zomer. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
glazen-schuifwand-voor-uw-terras (1) Previous post Waarom je moet kiezen voor een terrasoverkapping
chic interieur met weinig budget Next post Zo creëer je een chic interieur met weinig budget