Read Time:2 Minute, 44 Second

Je hebt een huis gekocht en komt tot de conclusie dat de badkamer niet is wat je wil, of je hebt al vele jaren de huidige badkamer en denkt erover om hem op te knappen en te moderniseren. Je hebt kapotte tegels en armaturen die verouderd zijn… er kunnen van allerlei redenen zijn om een badkamer te gaan verbouwen. Als je dat gaat doen, wil je natuurlijk dat die nieuwe badkamer weer minimaal tien jaar mee kan en dus zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Bij alles wat je aanschaft moet je dus nadenken. Een badkamermeubel kopen? Denk aan opbergruimte, stijl, kleur, etc. In deze blog benoemen we alle zaken waar je aan moet denken als je de badkamer gaat verbouwen. 

Voor je gevoel alle douchecabines gezien die er op de markt zijn en nog steeds niets leuks gevonden? Bedenk dat er ook andere opties zijn, zoals een inloop douche. Het is belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je van je badkamer verwacht en welke stijl jou het meeste aanspreekt. Zet dit op papier!

Het plannen van de badkamerrenovatie

Planning is altijd de beste manier om ergens aan te beginnen. Denk daarover na en schrijf op wat je tot de beslissing heeft geleid om een ​​badkamerrenovatie te doen en wat je ermee hoopt te bereiken. Zoek op het internet en bekijk verschillende badkamer ontwerpen die jou aanspreken. Krijg een idee van wat je wil en wat je nodig hebt… en wat  je eraan uit wil en kan geven. 

Je zou het ontwerp zelf kunnen doen, maar het is vaak verstandiger om een expert in te schakelen. Die kan voorstellen geven voor praktische tips, maar kent ook de kwaliteit van merken. Zo is een douchewand van Sanexo.nl kwalitatief erg goed, maar als je daar niet van op de hoogte bent, dan betaal je misschien meer voor een slechtere kwaliteit.

Ontwerp je ruimte

Als je technisch onderlegd bent en je concepten kunt tekenen met tekensoftware, ga dan vooral je gang en bereid een paar concepten voor. Bespreek het echter wel met de mensen die de badkamer gaan renoveren. Luister naar hun suggesties en kijk wat je moet veranderen. 

Zelf geen ervaring met een dergelijke tekening maken? Een ervaren architect kan je ook adviseren over wat het beste werkt met de beschikbare ruimte en meer ideeën voorstellen, vooral als je een aantal basiselementen van het badkamerontwerp over het hoofd hebt gezien. Als jouw ontwerp meer ruimte nodig heeft dan er is, kan de architect ook voorstellen hoe je dit zo efficiënt mogelijk toch zou kunnen realiseren.

Wanneer we een nieuwe badkamer ontwerpen, nemen we vaak stukjes en beetjes van andere ontwerpen die we hebben gezien en gebruikt in andere huizen of zelfs in hotels. Denk echter ook na over de ruimtes die aan de badkamer grenzen, of het nu een slaapkamer, gang of woonruimte is, en denk na over hoe de badkamerrenovatie daarin past, vooral als je in de toekomst ook een verbouwing voor die ruimtes plant. Vraag de architect om suggesties en kijk wat je ervan vindt. Onthoud dat u de badkamer jarenlang gaat gebruiken en niet de architect, dus als je je ergens niet prettig bij voelt, laat het de architect weten en bedenk een andere geschikte optie!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
aansprakelijkheids verzekering Previous post Aansprakelijkheid: drie verzekeringen die je zeker wilt hebben
Next post Wanneer is een dakraam aan vervanging toe?