Read Time:2 Minute, 0 Second

Als jij overal in huis stabiel internet wilt hebben, is een goed aangelegd bedraad netwerk de beste oplossing. Een thuisnetwerk aanleggen is met het juiste materiaal heel eenvoudig. Je hebt de volgende dingen nodig:

  • Netwerkkabel met stugge kern
  • Trekveer (en eventueel een trekveerpomp)
  • LSA tang
  • RJ45 wandcontactdoos
  • Netwerkkabel met soepele kern
  • Losse RJ45 connectoren en knikbescherming
  • UTP krimptang voor RJ45 connectoren

Stappenplan voor het aanleggen van thuisnetwerken

Om te zorgen dat jij precies weet wat je moet doen, hebben we een handig stappenplan opgesteld om jou in enkele stappen te helpen. 

Stap 1: Als eerste plaats je een trekveer. Duw deze met de ronde kant vooruit in de leiding en zorg ervoor dat deze in de juiste kamer uitkomt. Gebruik vaseline om de trekveer soepel door te laten glijden.

Stap 2: De volgende stap is het trekken van de netwerkkabel door de leiding. Maak de kabel stevig vast aan het uiteinde van de trekveer. Trek de internetkabel vervolgens door de leiding door het bewegen van de trekveer. Doe dit zachtjes, zodat het snoer niet beschadigd raakt.

Stap 3: Hierna sluit je de kabel aan op een wandcontactdoos. Met behulp van een LSA tang monteer je de netwerkkabel eenvoudig op jouw modem. Met behulp van een LSA tool snijd je de kabel op de juiste lengte af en maak je deze stevig vast.

Stap 4: Als de internetkabel is aangesloten op de wandcontactdoos, sluit je het snoer aan op RJ45 connectoren. Heb jij al een kant-en-klare kabel waar deze connectoren al aan bevestigd zitten? Dan kun je deze stap overslaan.

Stap 5: De vijfde stap is de router aansluiten op de modem. Hiermee zorg je voor een draadloos netwerk in jouw woning. Daarna zet je de router op een geschikte plek zodat je voor een goed werkende internetverbinding zorgt.

Stap 6: De laatste stap is het wegwerken van je netwerkkabels. Als je kabels niet in de muur kunt wegwerken, kun je ervoor kiezen ze achter plinten weg te werken. En als je internetkabels dwars door de ruimte lopen, maak je eenvoudig gebruik van een kabelgoot.

Een netwerkkabel verlengen of splitsen

Als je kabel niet lang genoeg is, kun je de netwerkkabel verlengen met een RJ45 koppelstuk. Dit is voor de meeste particuliere gebruikers vaak al voldoende. Als je twee computers wilt aansluiten op één netwerkkabel, is een netwerkswitch precies wat je nodig hebt. Zo’n switch werkt als een stekkerdoos, maar dan voor internetsignalen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
minder-plastic-gebruiken-in-de-badkamer Previous post Hoe minder plastic gebruiken in de badkamer? 10 tips op een rijtje!
luxe-grote-badkamer Next post Voor welk type bad kies jij?