Read Time:2 Minute, 10 Second

Tegenwoordig geven veel huishoudens er de voorkeur aan om een ​​tuinkamer te hebben, vooral als het warm is in de zomer, zodat je kunt genieten van buiten ervaringen vanuit je koele glazen serre bij je woning. De glazen tuinkamers van ForaVida bieden fantastische voordelen, dus het is geen verrassing dat steeds meer huishoudens dit element aan hun woning toevoegen, maar hoe houd je je mooie tuinkamer koel? Wij geven je vijf tips.

1. Jaloezieën ophangen

Het gebruik van jaloezieën is de perfecte manier om je glazen tuinkamer koel te houden. Jaloezieën zijn niet alleen een esthetische toevoeging, maar ook een praktische als het gaat om het blokkeren van het zonlicht dat de serre binnendringt. Dit helpt de binnentemperatuur van de serre aanzienlijk te verlagen en het werkt als een isolator in de winter, waardoor de kamer lekker warm blijft.

2. Voeg een koelfolie toe aan het glas

De hitte neemt in de zomer toe, dus het toevoegen van een koelfolie is raadzaam. Het is een kleeflaag die helpt om ongeveer 80% van de zonnestralen uit de glazen tuinkamer te weerkaatsen. Het folie weerkaatst niet alleen de warmte, maar ook het UV-licht, dus het is ook goed voor je gezondheid en beschermt meubels tegen schade door de zon. Houd er rekening mee dat je een professional moet inhuren om het folie correct aan te brengen.

3. Installeer airconditioning

Door warmte-accumulatie in de glazen ruimte circuleert hete lucht in de glazen tuinkamer. Maar dit kan worden afgehandeld met de installatie van een airconditioningsysteem. Wanneer je er een wilt aanschaffen, overweeg dan een apparaat met een dubbele functie. Deze koelt je glazen tuinkamer in de zomer en verwarmt het in de winter.

4. Kies zachte, lichte meubels

Het is interessant hoezeer de inrichting van je glazen kamer de temperatuur in de ruimte beïnvloedt. Hoewel velen de voorkeur geven aan leer, is het niet erg aan te raden voor glazen ruimtes, omdat leren meubels warmte ophopen. Je keuze voor interieurontwerp zal een grote rol spelen bij het koel houden van de ruimte. Overweeg bij voorkeur wit en pastelkleuren op de muren en gebruik lichte en zachte stoffen.

5. Verhoog de ventilatie

Deze tip is eenvoudig toe te passen. Open de ramen en deuren om de luchtcirculatie in de kamer te vergroten en het koel te houden. Ventilatoren, ventilatieopeningen of een dakraam zijn allemaal effectieve manieren om de glazen ruimte koel te houden. Het volledig vervangen van het dak door een dak van hoge kwaliteit met thermisch efficiënte materialen is misschien wel de beste manier om je glazen tuinkamer koel te houden in de zomer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Meer natuurlijk lichtinval creëren? Dat doe je zo!
tuinieren Next post Tuinieren voor beginners: tips voor het onderhoud van een bloementuin