Read Time:2 Minute, 9 Second

Natuurlijk licht in huis zorgt voor een fijne en rustige sfeer. Daarnaast bevordert het je gemoedstoestand en heeft het voordelen voor de gezondheid. In dit artikel lees je daarom een aantal tips om natuurlijk licht in huis te creëren. Lees je mee?

#1. Spiegels

Een handige manier om voor meer licht te zorgen is om spiegels toe te voegen in huis. Hang een grote spiegel in de hal, tegenover een raam of aan de muur. Hierdoor oogt het niet alleen lichter, maar ook ruimtelijker. Door meerdere spiegels te gebruiken is een makkelijke én goedkope oplossing voor meer licht in de kamers. 

#2. Dakraam

Een dakraam zorgt direct voor meer licht in de woonkamer of eetkamer. Heb jij bijvoorbeeld een uitbouw? Dan is zelfs een dakraam voor een platdak mogelijk. Dit is een mooi daglichtelement van glas dat ook nog eens makkelijk te plaatsen is. Het zorgt voor meer licht in huis, maar het ziet er ook nog eens modern en luxe uit. Extra fijn: de dakramen zijn van HR++ isolatieglas, dus het is geluiddempend en veilig. 

#3. Lichte kleuren

Zorg ervoor dat je in de woonkamer gebruik maakt van lichte kleuren, zoals beige, grijs, taupe en wit. Denk hierbij aan meubels in lichte kleuren, maar ook accessoires bijvoorbeeld. Vergeet de raamdecoratie niet! Maak hierbij ook gebruik van lichte, transparante raamdecoratie, zoals gordijnen of jaloezieën. Zorg er dus voor dat je niet kiest voor dikke, zware raamdecoratie en zet overdag de raamdecoratie lekker open. 

#4. Opruimen

Ook zorg je ervoor dat de ruimte lichter lijkt als het opgeruimd is. Maak de ramen regelmatig schoon, laat niets bij de ramen staan en haal alles op de grond weg. Haal ook alles weg wat het raam kan blokkeren, zodat er voldoende licht naar binnen komt. Je zal merken dat het een stuk lichter gaat ogen wanneer alles opgeruimd is. Tip: maak de ramen één keer in de twee weken schoon en onderhoud het steeds een beetje. 

#5. Zolder

De zolder is vaak een plek waar er maar één klein raam zit. Overweeg daarom om hier een dakraam te installeren. Hierdoor zorg je ervoor dat er natuurlijk licht naar binnen zal komen en kun je ook nog eens heerlijk wegkijken als je daar zit te werken, chillen of slapen bijvoorbeeld. Op die manier kan het echt een fijne werkplek of slaapkamer worden. 

Heel veel succes met het creëren van meer lichtinval in huis. Met deze tips moet het wel lukken! Ben jij benieuwd geworden naar een lichtstraat op een zadeldak? Neem dan eens een kijkje online. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
dakbedekking Previous post Welke factoren moet je overwegen bij het kiezen van de juiste dikte en sterkte van dakbeplating?
glazen tuinkamer Next post Vijf tips om je glazen tuinkamer koel te houden