Read Time:3 Minute, 45 Second

Je slaapkamer is een plek waar je je op je gemak moet voelen, tevens moet de slaapkamer een rustgevende plek zijn, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ga je je slaapkamer opnieuw inrichten? Dan kunnen onderstaande slaapkamer inrichting tips je helpen om van jou slaapkamer een comfortabele plek te maken.

De kleuren in je slaapkamer

Wanneer je je slaapkamer helemaal opnieuw gaat inrichten kun je met de kleurstellingen van je nieuwe slaapkamer beginnen. De kleur van de muren in de slaapkamer kun je geheel van je eigen smaak en voorkeur laten afhangen. Let er wel op dat sommige kleuren niet voor iedereen zijn weggelegd. Sommige mensen slapen zonder problemen op een slaapkamer met rode muren, waar juist andere mensen weer erg onrustig slapen bij een rode muur. WEet je van je zelf dat je gevoelig bent voor kleuren dan is het aan te raden om gebruik te maken van lichte kleuren zoals pastelkleuren. Daarnaast moet je bij het bepalen van de kleuren ook rekening houden met licht en donker. Sommige mensen willen hun slaapkamer het liefst zo donker mogelijk en gebruiken zwarte of donkere gordijnen die weinig licht doorlaten. Voor mensen die op een kamer met veel licht niet goed kunnen slapen is het noodzakelijk om hier ook het kleurpatroon op aan te passen. Een donkere vloer is in dit geval ook beter dan een lichte vloer.

donkere slaapkamer

Kiezen van een bed

Een van de belangrijkste aspecten van de slaapkamer is het bed, waarbij onze belangrijkste slaapkamer inrichting tip geldt: ‘als je ergens niet of zo min mogelijk op zou moeten bezuinigen is het wel het bed dat je op je slaapkamer hebt‘. Je bed is de plek waar je gemiddeld het meeste tijd per dag door brengt. De plaats waar zowel je lichaam en geest tot rust komen en ook weer herstellen. DAarom is het aan te raden om bij het inrichten van je slaapkamer veel aandacht te besteden aan het bed. Natuurlijk wil je een mooi bed dat goed bij de rest van het interieur past, maar een kwalitatief bed is ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Er zijn allerlei verschillende soorten bedden zoals boxsprings, waterbedden, luchtbedden, spiraalbedden of gewone normale lattenbodems. Laat je door een beddenspecialist goed inlichten welk bed het beste bij jou (en je partner) past en ga niet direct voor de goedkoopste oplossing. In veel slaapkamers staat het bed centraal en tegenwoordig wordt het bed vaak als dé eyecatcher van de slaapkamer gezien. Zeker boxsprings of hemelbedden hebben een geweldige luxueuze uitstraling en zijn er in allerlei uitvoering. Een boxspring kun je zelfs op maat laten maken en laten bekleden met de stof of leer in de kleur die aansluit bij de rest van het slaapkamer interieur.

slaapkamer inrichting tips

Bij het kopen van het bed is het belangrijk om naar de ruimte van de slaapkamer te kijken. Is er voldoende plek voor een groot bed in de kamer? Zorg er in ieder geval voor dat jij en je partner aan beide kanten van het bed kunnen uitstappen en dat er voldoende ruimte over is. Ook is het niet verstandig om een bed tegen een verwarming of tegen het raam aan te plaatsen.

opbergkasten slaapkamerOpbergruimte

Natuurlijk wil je van je slaapkamer geen rommelhok maken. Maar ondanks dat je dat niet wilt kan de rommel in de slaapkamer zich vaak al snel opstapelen. Zeker wanneer je niet veel plke hebt om bepaalde spullen op te bergen. Wil je de slaapkamer netjes en geordend houden, zorg er dan voor dat je genoeg opbergruimte hebt, zodat je ook daadwerkelijk een plekje hebt om losse spullen op te bergen. Als je in een rommelige kamer tot rust moet komen, kan dit vaak een onrustig beeld veroorzaken waardoor het rusten verstoord kan worden. Door rondslingerende rommel netjes op te bergen kan dit al snel verholpen worden.

Verlichting in de kamer

Als laatste van de slaapkamer inrichting tips hebben we nog wat over de verlichting. Het is erg belangrijk om in de slaapkamer een goede verlichting te hebben. Wat voor veel mensen van groot belang is, is verschillende lichtbronnen, waarbij eventueel ook dimfuncties op zitten. De slaapkamer moet ook een ruimte zijn, waar sfeer te creeeren is, waarbij de verlichting een grote rol speelt. Veel mensen lezen voor het slapen gaan nog graag een boek of een tijdschrift in bed. Het is fijn om een lichtbron te hebben die makkelijk vanuit bed te bedienen is, zodat je na het lezen je lekkere warme bed niet meer uit hoeft te stappen.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een jongenskamer met auto’s
Next post Verwarmde badkamerspiegel