Read Time:2 Minute, 31 Second

Zoals je in mijn eerste blog kon lezen zijn we kort geleden in ons eigen huis getrokken. Wat een verademing na twee jaar bij de schoonouders ingewoond te hebben!

De eerste jaren in Melbourne en daarna in Sydney hebben we in verschillende huurhuizen gewoond.
Huren is in Australië echt heel anders dan in Nederland. Ten eerste heb je geen toestemming om ook maar iets aan het huis te veranderen. Je kan dus niet verven of een vloer veranderen. Sterker nog; je mag niet eens een spijkertje in de muur slaan om een schilderijtje op te hangen.

Daarnaast zijn de huurcontracten vaak maar voor 6 of 12 maanden geldig. Je kunt er daarna met vier weken opzeg termijn uitgezet worden. Als je huurt is de kans dus groot dat je regelmatig moet verhuizen,daardoor is het lastig om je ergens thuis te voelen. Om deze redenen hebben we ruim twee jaar geleden besloten om een kavel te kopen en daarop ons eigen huis te bouwen.

Je hebt hier een soort display-woonwijken. Deze ‘Homeworlds’ zijn wijken waar verschillende bouwbedrijven en architecten een voorbeeld huis kunnen bouwen. Je kan op deze manier bij honderden huizen binnen kijken en ideeën opdoen. Vervolgens kan je met een van de bedrijven in zee gaan. Ze bouwen het huis dat je gekozen hebt en maken aanpassingen naar jouw behoeftes.

In eerste instantie vond ik deze Homeworlds fantastisch; zoveel prachtige huizen! Uiteraard zijn deze voorbeeld huizen uitgerust met de meest luxe materialen en styling. Ze hebben allemaal een hard houten vloer, marmeren badkamers en enrom hoge plafonds. Ze leggen zelfs een tuim aan, vaak inclusief zwembad. Ik wilde wel in elk huis wonenn. Maar na het zoveelste bezoek waar we na uren rondlopen en met een wat kritischer oog niet het perfecte huis konden vinden werd ik er allemaal maar ongelukkig van.

P1013761 P1013765 P1013766 P1013777 P1013782 P1013790

Totdat een van mijn collega’s voorstelde om een ‘custom-home’ te bouwen. Dit houd in dat je met een architect een ontwerp maakt, en dat ontwerp vervolgens door een zelfstandig bouwbedrijf laten bouwen. Ik had niet gverwacht dat dit een mogelijkheid was. Alleen rijke mensen doen dit tenslotte? Gelukkig bleek dit niet het geval; sterker nog, we zijn uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer we een ‘projecthome’ hadden gebouwd!

We hadden na al onze huizen-bekijk-tripjes een prima idee wat we wel en niet wilden. Aan woonideen dus zeker geen gebrek! Grote ramen, veel bergruimte, hoge plafonds en naast de voordeur een grote kast om alle schoenen in op te bergen. Ik heb naar aanleiding van alle informatie onze allereerste plattegrond getekend. Die ging mee naar de architect, en hij heeft alles op schaal getekend. Ook maakte ik op een velletje teken papier, met wat stiften een plaatje van hoe ik wilde dat het huis er van de buitenkant uitziet. Ongelooflijk dat het ook echt zo geworden is!

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen over het bouwprocess! Zin om foto’s te bekijken van ons huis: je vindt me op Instragram onder de naam whiteandwander.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het oud en nieuw van industriële lampen
Next post In verwachting? Verrijk je interieur!