Read Time:2 Minute, 2 Second

Er staat een verhuizing voor de deur: leuk! Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Een nieuwe uitdaging om een kale woning helemaal naar eigen smaak in te kunnen richten. Sorteren, inpakken, uitpakken en vervolgens overal een leuk plekje voor vinden. Het is nogal een karwei! Nu is het verhuizen zelf natuurlijk een lastige klus, maar al de administratie die erbij komt kijken is helemaal een gedoe. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we een aantal administratieve zaken die komen kijken bij een verhuizing, even voor je op een rijtje gezet.

 1. Internet en tv
  Om te beginnen is het natuurlijk fijn om in je nieuwe woning lekker van je favoriete serie te kunnen genieten. Laat je contract dan ook op tijd overzetten. Je kunt je huidige contract meeverhuizen of van dit moment gebruik maken om over te stappen. Misschien past Telfort internet en tv tegenwoordig wel een stuk beter bij jouw behoeften dan het oude contract. Hoef je eindelijk niet meer voor die vaste telefoonlijn te betalen.

 2. Energie contract
  Je energie contract moet of opgezegd worden, of over verhuisd worden. Afhankelijk van de woning en woonsituatie kan het zo zijn dat er al een energiecontract loopt. In dat geval is het vaak gemakkelijker om het oude contract over te nemen. Is dit niet het geval? Dan geef je gewoon je leverancier een belletje om te kijken wat ze voor je kunnen regelen. (Hetzelfde geld natuurlijk voor je water leverancier!)

 3. Adreswijziging abonnementen
  Heb je abonnementen lopen op bijvoorbeeld tijdschrift of krant? Dan is een week voor de verhuizing een goed moment om hier je adreswijziging door te geven. Of misschien is dit wel het ideale moment om wat abonnementen af te zeggen. Die krant kun je ook gewoon online lezen – daarbij bespaart dit weer wat op de maandelijkse lasten!

 4. Adreswijziging instanties
  Natuurlijk zijn er tal van instanties die jouw adres in hun database hebben staan. In veel gevallen moet een adreswijziging dan ook doorgegeven worden. Denk aan bijvoorbeeld overheidsinstanties, maar ook het ziekenhuis of eventueel je opleiding.

 5. Huurtoeslag aanpassen
  Heb je huurtoeslag? Dan moet je deze of opzeggen, of aanpassen naar de nieuwe woonsituatie. Alles wat je teveel ontvangt moet je namelijk op een later tijdstip gewoon terugbetalen.

 6. Adreswijziging overige zaken
  Ben je lid van een sportschool in de buurt? Dan zal ook deze instantie je adreswijziging door moeten krijgen. Maar ook afhankelijken zoals bijvoorbeeld je bank of werkgever moeten op de hoogte zijn van het nieuwe adres.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Echte jongenskamer met gamehoek inrichten
Next post Waar let je op tijdens het kopen van een boormachine?