Read Time:1 Minute, 27 Second

Niemand zal de vroege zomer ontgaan zijn. Stralende luchten, de natuur staat vol in bloei en we kunnen weer heerlijk lang buiten zitten.  Ben je de gelukkige eigenaar van een balkon, dan is het nu de hoogste tijd om je balkon om te toveren tot een kleine oase.

klein balkon
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/380835712225333203/

Multifunctioneel meubilair

’s Ochtends opstarten met een vers kopje koffie, terwijl je de eerste zonnestralen opvangt. Heerlijk en uiteraard wil je dan ook lekker zitten. Als je ruimte beperkt is, is het handig als grote voorwerpen meerdere functies hebben of makkelijk tevoorschijn te halen, danwel weg te laten zijn. Maak bijvoorbeeld een bank van een tuinkist (kijk bij tuincentra voor waterdichte exemplaren) door er kussens op te leggen of bevestig een inklaptafel of balkonbar aan de reling (ingeklapt biedt deze ook wat privacy).

Verticaal tuinieren

Tegenwoordig heb je veel leuke alternatieven op de standaard plantenbak. Zogenaamde ‘hangende tuinen’ (planken aan touw waar je veel plantjes op kwijt kunt), macramé hangers voor hangplanten, en trapstaanders. Door plantenpotten aan de muren, het plafond en de reling te bevestigen creëer je een fantastische, groene urban jungle zonder daarvoor kostbare vierkante meters te hoeven inleveren.

Verlichting

Uiteraard wil je ook ’s avonds lekker buiten kunnen zitten, maar olielampen (penetrante geur), kaarsjes (ruimte) en vuurkorven (heet!) zijn niet zo’n goed idee op een klein balkon. Een lichtsnoer is dan een goed idee, het staat gezellig en geeft voldoende licht. Heb je geen zin in stekkers, schaf dan een snoer op batterijen aan of één met een kleine zonnecollector.  

klein balkon inrichten
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/239394536419222699/

Artikel geschreven door: Rob van Zitmaxx.nl

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het belang van een goede inboedelverzekering
Next post Plissé hordeur, houdt vliegen buiten!