Read Time:1 Minute, 54 Second

We hopen allemaal oud te worden, maar die ouderdom komt vaak met gebreken. Soms zijn dat grote gebreken en soms zijn dat kleinere gebreken. Door aanpassingen te doen, is het vaak mogelijk om langer thuis te blijven wonen.

Levensloopbestendig wonen

Deze term gebruiken we als je woning geschikt is om in te blijven wonen, ook als je leefomstandigheden veranderen door ziekte of ouderdom. We worden ouder en we blijven langer thuis wonen. De omstandigheden waarin we dat doen moeten wel veilig zijn. Het is verstandig om maatregelen te treffen als je nog fit bent. Zo voorkom je, dat er plotseling aanpassingen moeten worden gedaan of dat je gedwongen bent te verhuizen. Als je de zestig nadert, is het verstandig om na te denken over levensloopbestendige maatregelen.

Toegankelijkheid

Door het verwijderen van drempels wordt je woning beter toegankelijk. Een woning die gelijkvloers is, is aan te bevelen, omdat je dan geen trappen meer hoeft te lopen. Als je nog wel in staat bent om trap te lopen, zorg je voor trapleuningen aan beide kanten van de trap. Mocht dit niet meer gaan, dan kies je voor Triwa trapliften. Op die manier kan je veilig naar boven en naar beneden. De trap is tenslotte één van de gevaarlijkste plekken in huis. Een andere gevaarlijke plek is de badkamer. Ook de douche moet je drempelloos in en uit kunnen stappen en de badkamervloer moet stroef zijn om uitglijden te voorkomen. Verder kan je een bankje plaatsen om zittend te douchen en installeer je beugels aan de wand waar je je aan vast kan houden. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om deuren, ramen en gordijnen op afstand te bedienen. Gemakkelijk voor nu en in de toekomst.

Maatregelen in de keuken

In de keuken kan je veel verschillende maatregelen treffen. Bij een keuken zorg je ervoor dat alle apparaten op werkhoogte staan, zodat je niet hoeft te bukken. Ook kies je voor eenhendelmengkranen, die je ook met minder spierkracht makkelijk kunt bedienen. Koken op inductie is veiliger en je loopt niet het risico, dat je per ongeluk het gas aan laat staan.
Begin op tijd met nadenken over de toekomst. Mochten er toch plotselinge veranderingen optreden waardoor je minder mobiel bent in huis, dan zijn er ook nog steeds voldoende aanpassingen die snel gerealiseerd kunnen worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slapen in de winter Previous post Lekker slapen in de winter: 5 tips
Next post Wat zijn de kosten van een badkamer verbouwen?