Read Time:2 Minute, 38 Second

Waar veel mensen aandacht besteden aan het aankleden van diverse kamers, komt de slaapkamer er dikwijls best wel bekaaid vanaf. Dan moet je vooral denken aan de puntjes op de ‘i’. In veel interieurs is bijvoorbeeld de woonkamer fraai afgewerkt en is er op details gelet. Kijk je vervolgens naar de slaapkamer, dan oogt deze toch een beetje kaal en mist hij wat sfeer en fantasie. Is dit herkenbaar? Je kunt er eenvoudig iets aan doen. Te veel slaapkamers hebben fantasieloze nachtkastjes, dus het is tijd om deze aan te pakken. Met fraaie nachtkastjes geef je jouw slaapkamer een upgrade. Dit zijn vijf manieren waarop je dit kunt doen.

1. Wees speels met de ruimte
Een klein beetje creativiteit doet wonderen. Hier zie je een zeer eenvoudig nachtkastje dat toch jouw slaapkamer van iets extra’s voorziet. Omdat er wordt gespeeld met de ruimte, oogt deze hoek een stuk minder saai, ondanks dat alles vrij basic is. Staat jouw nachtkastje in een hoek? Kijk dan eens wat je kunt doen met schuine in de hoeken. Het breekt met de rechte lijnen en maakt het geheel een stuk levendiger.
2. Een verlicht nachtkastje
We hebben allemaal een leeslampje boven of naast het bed, of op het nachtkastje. Heb je er wel eens aan gedacht om het nachtkastje zelf te verlichten? Dit voegt een hoop sfeer en originaliteit toe aan je slaapkamer. Je kunt er alle kanten mee op: denk aan een van binnenuit verlicht modern kastje met glazen plaat, of juist aan een klassieker exemplaar met zachte sfeerverlichting.
3. Industriële nachtkastjes
Een industrieel interieur is al langere tijd trending. Eigenlijk kun je dus wel stellen dat het geen trend meer is, maar gewoon echt een stoere stijl met een unieke uitstraling. Je slaapkamer kan zich prima lenen voor een industriële touch. Denk eens aan al die woonkamers met zo’n old school lockerkast. Waarom zou je een kleiner exemplaar niet kunnen gebruiken als nachtkastje? Kijk maar eens naar het onderstaande kastje: deze geeft de slaapkamer direct een stoere uitstraling (en een hoop opbergruimte).

nachtkastje
(Foto: Zitmaxx)

4. Wees creatief
Wie zegt dat een nachtkastje een nachtkastje moet zijn? Een creatieveling of vindingrijke doe-het-zelver kan met een beetje fantasie zelf met iets moois komen, als je maar buiten de gebaande paden denkt. Een nachtkastje kan op veel manieren worden gemaakt en hoeft dus niet per se te staan. Je kent waarschijnlijk wel de zwevende variant die in de muur bevestigd is, maar misschien nog wel veel leuker is een hangende variant aan de muur of zelfs vanuit het plafond.
5. Een inklapbaar nachtkastje
Niet iedereen beschikt over een royale slaapkamer met zeeën aan ruimte. Beschik jij over niet al te veel ruimte en heb je bijvoorbeeld nooit nachtkastjes geplaatst omdat de kamer al snel te vol wordt? Denk dan eens in slimme oplossingen. Een inklapbaar nachtkastje is superhandig. Soms wil je even lezen of werken op bed, of misschien lig je lekker onder de dekens met een film en heb je even een plek nodig voor je drankje en je zak chips: geen probleem. Als je vervolgens weer ruimte wilt besparen, klap je ‘m gewoon weer in.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een keuken maken van betonplex
Next post 5 tips voor het inrichten van je slaapkamer volgens de bohemian stijl