Read Time:3 Minute, 57 Second

Betonnen hanglampen zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur. Ze passen niet enkel binnen een industrieel interieur maar dankzij hun eindeloze ontwerpen zijn ze geschikt voor elke stijl. Een hanglamp van beton geeft een authentieke en originele toets aan jouw interieur. Elk ontwerp lijkt uniek te zijn gemaakt voor jouw woning of kantoor. Het komt er enkel op aan het juiste design te kiezen voor jouw interieur. De volgende selectie van bijzonder mooie betonnen hanglampen helpt je alvast op weg!

Industrieel interieur met betonnen hanglampen

De eerste stijl waar we meteen aan denken bij een betonnen hanglamp is de industriële stijl. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door ruwe, functionele vormen en materialen. Bakstenen hoeven niet meer te worden bedekt onder een laag stuc en leidingen mogen gerust bloot over het plafond lopen. Wie binnen een strak budget moet blijven kan bij deze industriële stijl perfect de betonnen hanglamp Molio combineren. De hanglamp is uitgerust met een dimmer om gezelligheid te creëren ’s avonds en heeft een snoer van 144 cm. Dit maakt deze hanglamp van beton perfect geschikt voor hoge plafonds zoals in een industriële loft.

betonnen hanglamp
De Mioni Stucco à € 299,00

Beschik je over een iets ruimer budget, dan is het zeker de moeite waard om het design ontwerp van de Mioni Stucco betonnen hanglamp in overweging te nemen. Naast een prachtig betonnen buitenkant is deze hanglamp langs binnen afgewerkt met een metalen reflectiekap. Deze kap zorgt dat het licht mooi verdeeld wordt over de gehele kamer. Dit gemengd gebruik van verschillende materialen maakt de industriële look van je kamer compleet af.

Het gebruik van betonnen interieurs en dus ook betonnen hanglampen is ook vaker te zien bij nieuwe kantoren. Een kantoor vraagt een eenvoudig ontwerp met een stijlvolle uitstraling. Klanten komen er over de vloer dus het interieur moet een mooie stijl uitstralen maar anderzijds ook rust voor een concentratie. Betonnen hanglampen zoals de hanglamp Ponsoo of Solo bieden hier de perfecte mix tussen functionaliteit en design. Betonnen ontwerpen zijn dus niet enkel geschikt voor woningen maar passen ook perfect in een commercieel interieur.

Hanglamp van beton in een Scandinavisch interieur

Ook wie houdt van de Scandinavische stijl kan zijn hartje volledig ophalen bij het aanbod van betonnen hanglampen. Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door zachte en lichte kleuren, het gebruik van veel natuurlijke materialen en minimalisme. Mooie betonnen hanglampen komen in een dergelijk interieur perfect tot hun recht. De design lamp Solo is hier bijvoorbeeld een zeer mooie keuze voor een zeer schappelijke prijs. Deze in het oog springende betonnen hanglamp, met een geometrisch opgevat design, past als gegoten binnen een Scandinavisch interieur.

mooie betonnen hanglampen
Eglo Hanglamp Consett à €44,95

Ook een mix van materialen zoals beton en metaal, metaal en hout of zelfs huiden van inheemse dieren of leder staat mooi in de Scandinavische stijl. De twee betonnen hanglampen, namelijk de hanglamp Consett small of de bredere uitvoering van de Consett betonnen hanglampen, zijn hier een voorbeeld van. Het ontwerp van deze betonnen hanglampen lijkt te zijn geïnspireerd op de verlichting van een traditioneel Scandinavische chalet, minimalistisch, functioneel en mooi.

Landelijk stijl in combinatie met een betonnen hanglamp

De Mioni Sette globi à €139,00

Wie landelijk woont kan perfect zijn interieur combineren met een hanglamp van beton. De landelijke stijl typeert zich door lichte kleuren zoals grijs, gebroken wit of ijsblauw en materialen als natuurhout en smeedijzer. Decoratieve spullen worden vaak vervaardigd uit linnen, wol of katoen. Deze stijl straalt gezelligheid en warmte uit. Designs zijn eenvoudig maar minder strak als industriële of Scandinavische ontwerpen.

betonnen hanglampen
Betonnen hanglamp Rodney à €179,95

Betonnen hanglampen zijn, wegens hun natuurlijke uitstraling ook zeer geschikt voor een landelijk ingerichte woning. Kies voor iets zachtere ontwerpen zoals de Mioni Sette Globi, een combinatie van kleine hanglampjes perfect geschikt voor boven de eettafel. Dankzij de ledpeertjes die ontworpen zijn als oude gloeilampen krijgt het geheel een warme uitstraling. De betonnen hanglamp Rodney biedt design voor een iets meer bescheiden budget en ook de Soprana hanglamp PD-4 mag niet ontbreken in het landelijke ontwerp.

Een lamp voor elk interieur

mooie betonnen hanglamp
De iLuce Cielo à €194,99

Mooie betonnen hanglampen kunnen binnen elk interieur. Dankzij het uitgebreid aanbod aan betonnen hanglampen vind iedereen wel een lamp die past bij zijn woning of kantoor. Wie houdt van eenvoudige, rustgevende interieurs met gebruik van natuurlijke materialen, mag betonnen hanglampen niet over het hoofd zien. Deze veelzijdige hanglampen geven een uniek uitzicht aan jouw interieur en bieden vele jaren gebruiksgenot.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Creëer een unieke authentieke look met tegel behang
Next post Solid Surface in de badkamer!