Read Time:3 Minute, 8 Second

Wispelturige vlammen, likkend langs hout. Vuur dat in al zijn felheid zorgt voor een onnavolgbaar spel van schaduw en licht.  Die typische haardgeur, het onmiskenbare geknisper van verkolend hout. Het beeld dat opdoemt bij het woord ‘haard’  lijkt nauwelijks meer voor wijzigingen vatbaar te zijn. De klassieke open haard met schouw is al zo lang in ons midden dat onze perceptie vastgeroest lijkt. En dat is jammer! Want dat eenzijdige beeld is ondertussen hopeloos achterhaald! 

Natuurlijk heeft de haard zijn typische, authentieke sfeer behouden. Nog steeds geeft een haard zoveel meer dan alleen maar warmte. Haarden zijn sfeermakers pur sang die van ieder plekje in uw huis op slag het gezelligste plekje thuis kunnen maken. Maar de moderne haard is nog zoveel meer dan enkel een verwarmende sfeerbrenger. Door nieuwe technieken en nieuwe materialen heeft de haard in een relatief korte periode een enorme metamorfose ondergaan. De haard van nu is geen oubollig cliché meer maar een fraai designelement dat moeiteloos aansluit bij de meest moderne interieurstijlen. De veelvoud aan vormen en uitvoeringen is enorm toegenomen. Interieurarchitecten en lifestyle magazines hebben de haard al helemaal herontdekt. Bent u al toe aan een hernieuwde kennismaking met een oude bekende? Hij zal u niet teleurstellen!

Ontdek het nieuwe vuur

Vergeet de klassieke open houthaard met een statige schouw. De haard van nu is strak en stijlvol, verrassend en innovatief. Of u nu kiest voor vrijstaande houtkachels, een gashaard inbouw of een moderne elektrische haard, in alle gevallen zijn de mogelijkheden enorm! De trends van nu zijn bijvoorbeeld de roomdivider en de doorkijkhaard. Twee bijzondere uitvoeringen die een geheel nieuw perspectief geven op het spel van het vuur en de vlammen. Haardvuur is niet meer iets dat alleen eenzijdig bewonderd kan worden. De nieuwe haardtypes laten het vuur vanaf een heel andere kant zien dan u misschien gewend bent. Gewaagde nieuwe ontwerpen geven u maximaal zicht op het altijd boeiende vlammenspel. Verrassend en speels, maar tegelijkertijd exclusief en chique. De haard van nu is absoluut het bekijken waard!

Roomdividers zijn hot

Roomdivider haarden worden ingebouwd in een muur, meubel of op een speciaal haardplateau. De haard als roomdivider is nu mateloos populair. En dat is ook niet vreemd, want het is misschien wel de meest stijlvolle manier om de overgang tussen twee woonvertrekken te accentueren. Een roomdivider haard is direct te herkennen aan de drie grote ruiten. Twee lange ruiten en een enkele zijruit geven een beproefd concept een geheel nieuwe lading. Nooit eerder zag u het vuur met zoveel diepte en karakter als in een roomdivider haard. Door de verrassende ruitconfiguratie zal een roomdivider haard altijd aandacht blijven trekken. Een roomdivider haard kenmerkt zich door zijn grote ruiten die veel licht doorlaten. Dit maakt hem erg geschikt voor de Scandinavische interieurstijl die momenteel zo in trek is. De ruiten geven bovendien een ongekend vuurzicht, te bewonderen vanuit verschillende invalshoeken Moderne inbouwhaarden zijn zo ontworpen dat alleen datgene in het zicht blijft waar het eigenlijk omgaat. De kachelruiten, met daarachter het sfeerverhogende spel van de vlammen en het vuur!

Doorkijkhaarden of tunnelhaarden

Naast de roomdivider haard is ook de doorkijkhaard met een onstuitbare opmars bezig. Een doorkijkhaard wordt ook wel een tunnelhaard genoemd. Hij is direct te herkennen aan de voor- en achterruit en aan de afgedichte zijkanten. Een doorkijkhaard is de juiste keuze wanneer u uw haard wilt inbouwen in een muur of in een wand. Doordat het vuur vanuit beiden zeiden is te bewonderen kunt u vanuit meerdere vertrekken genieten van het haardvuur. Stijlvol genieten van de authentieke haardsfeer, maar wel in een modern en verfrissend jasje! De laatste generatie haarden maakt het allemaal mogelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden van een haard anno nu? Breng dan eens een bezoek aan uw haardenspecialist. Hij vertelt u graag meer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
led buitenverlichting Previous post Eigenschappen van led buitenverlichting
eettafel trends Next post Eettafel trends van 2021