Read Time:2 Minute, 35 Second

Uw tuin wordt nog sfeervoller met de juiste buitenverlichting. Met verlichting in de tuin kunt u op een comfortabele manier nog lang buiten blijven zitten op zwoele zomeravonden, maar worden ook de korte dagen in de winter een stuk aangenamer. Aangezien u nogal wat uren van uw buitenverlichting kunt genieten, is het wel zo handig als deze lang meegaat. Led buitenverlichting is dan ook een echte aanrader, aangezien dit type verlichting bekend staat als bijzonder duurzaam.

De voordelen van led buitenverlichting

Vroeger werden er gloeilampen gebruikt voor buitenverlichting. De levensduur hiervan was helaas niet erg lang, waardoor men regelmatig de buitenlamp uit elkaar moest halen om de lamp te vervangen. Na korte periodes steeds weer een nieuwe lamp aanschaffen kon daarnaast ook flink prijzig zijn. Deze tijd is nu gelukkig voorbij, aangezien u tegenwoordig de mogelijkheid heeft om voor led buitenverlichting te kiezen. Led buitenverlichting biedt de volgende voordelen:

  • Een lange levensduur (tot 50.000 uur werking zonder onderhoud)
  • Hoge besparing in energie (90% besparing in verhouding met gloeilampen met overeenkomende helderheid)
  • Hoge schakelvastheid (het is geen probleem wanneer het licht regelmatig moet in- en uitschakelen)
  • Direct 100% helderheid (het licht is meteen op volle capaciteit, waardoor u direct duidelijk zicht hebt)

Wat voor led buitenverlichting kiezen?

Led buitenverlichting is er in verschillende soorten en maten. Zo vindt u onder andere prikspots, grondspots, lichtslangen, wandlampen, schijnwerpers en staande tuinlampen. U kunt de verlichting zelf aanzetten wanneer dit nodig is, maar het is ook een mogelijkheid om te kiezen voor lampen die aangesloten kunnen worden op een tijdschakelaar zodat het licht automatisch aanspringt op de gewenste tijd. Verder zijn er ook lampen met bewegingssensoren. Deze kunnen bijdragen aan inbraakbeveiliging, aangezien het inbrekers af zal schrikken wanneer ze uw verlichting activeren. Er zijn dus verschillende soorten led buitenverlichting. De soort die u kiest is geheel afhankelijk van uw smaak en het doel van de verlichting.

Waterdichtheid van led buitenverlichting

Tijdens het maken van de keuze voor buitenverlichting van led, is het belangrijk om na te denken over de waterdichtheid. Hoe goed de verlichting bestand is tegen vocht en water wordt omschreven als de IP waarde. De meest voorkomende waardes zijn:

  • IP20: Deze lampen zijn enkel geschikt voor binnengebruik, aangezien ze niet bestand zijn tegen vocht.
  • IP44: Verlichting die geschikt is voor vochtige ruimtes binnen en overdekte ruimtes buiten, aangezien het enkel spatwaterdicht is.
  • IP65: Geschikt voor buitengebruik, want deze verlichting is spuitwaterdicht.
  • IP68: Is ook geschikt voor buitengebruik. Deze lampen kunnen zelfs maximaal 30 minuten onder water doorstaan.

Uw eigen led buitenverlichting kopen

Wilt u uw tuin ook op een duurzame manier gaan verlichten? Dan kunt u kiezen voor led buitenverlichting. Bij Ledlichtdiscounter.nl vindt u een ruim aanbod met verschillende soorten led verlichting voor buiten. U vindt diverse stijlen, IP waardes en lichtkleuren in het assortiment. Zo is er genoeg keuze om led buitenverlichting te kiezen die past bij uw wensen. Wanneer u verlichting naar wens gevonden heeft, kunt u deze eenvoudig online bestellen. De led buitenverlichting wordt zo snel mogelijk bij u thuis geleverd, zodat u binnenkort al kunt gaan genieten van een prachtig verlichte tuin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een loungeset
haardbeleving Next post Update uw haardbeleving!