Read Time:2 Minute, 31 Second

Een eigen jacuzzi in de tuin en dan ultiem ontspannen in warm water bubbels. Wie wil dat nu niet? Veel mensen denken nog steeds dat een eigen jacuzzi kopen voor hen niet mogelijk vanwege de fikse aanschafprijs, het vele onderhoud en de hoge energiekosten. Dit is maar ten dele waar, de aanschaf van een jacuzzi is wellicht geen alledaagse uitgave, echter er zijn verschillende modellen beschikbaar in betaalbare prijsklassen. Het onderhoud is steeds eenvoudiger geworden en er zijn veel jacuzzi’s met een energiemeter verkrijgbaar waardoor je precies kunt bijhouden hoeveel energie je verbruikt. Er zijn jacuzzi’s voor twee, vier, of acht personen. Ook kan je kiezen uit lig- of zitplaatsen en het aantal massagejets. Steeds meer mensen genieten dan ook van de warme weldaad van een bubbelbad in hun tuin of op het dakterras. Het zorgt voor vermindering van stress, levert plezier op en de helende en ontspannende werking van een jacuzzi is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Voordelen van een jacuzzi

Een jacuzzi biedt diverse voordelen. Het is niet alleen ontspannend, maar het heeft ook nog een aantal voordelen voor je gezondheid en welzijn. In de hedendaagse maatschappij kom je misschien nauwelijks meer toe aan een moment van ontspanning en rust. Een uurtje doorbrengen in een spa in eigen tuin biedt jou totale ontspanning, welzijn en plezier. Jacuzzi’s zijn vaak ook nog uitgerust met massage jets en bubbels, waardoor het puur genieten is. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken dat de combinatie van warm water, bubbels en massage kan bijdragen aan (pijn)verlichting en vermindering van klachten zoals stress, rug- en nekklachten, artrose en fibromyalgie. Ook zorgt het warme water ervoor dat je een drukvermindering op spieren en gewrichten voelt, wat de bloedsomloop stimuleert. En dit zorgt er vervolgens dan weer voor dat je volledig kunt ontspannen. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij je zowel aromatherapie als lichttherapie kunt toepassen. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën.

Het hele jaar door genieten

Met een jacuzzi kun je heel het jaar door genieten, Dit komt mede door de vaste watertemperatuur (rond de 38℃). Je kunt zelf vaak ook nog de temperatuur lager of hoger instellen. Juist in de wintermaanden zijn de effecten het best voelbaar en biedt een groot voordeel aan voor je gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat het therapeutisch effect van een jacuzzi het grootst is wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water. Een ander pluspunt is dat een jacuzzi weinig onderhoud nodig heeft. Het enige wat je nodig hebt zijn chloortabletten en enkele (aanbevolen) onderhoudsproducten waaronder pH, zodat je het water schoon en gezond houden. In principe hoeft het water pas om de drie maanden te worden ververst. Wanneer je het water wenst te vervangen, kan de jacuzzi geleegd en gevuld worden via de daartoe voorziene af- en toevoer. Voor het vullen gebruik je simpelweg en tuinslang. Een jacuzzi is daarnaast ook nog eens een echte ‘eyecatcher’ in de tuin. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slaapkamer planten Previous post Top 5 slaapkamer planten voor een ultieme nachtrust
Het paradijs op aarde ligt in jouw tuin Next post Het paradijs op aarde ligt in jouw tuin!